Pohjaton piirakka(Gluteeniton, jauhoton,VHH)

Peruskuvio meikäläisellä, että haluan hyödyntää kaikki jämät. Kaappiin oli jäänyt kilon pussi punajuuria ja avattu feta, joka pitäisi hyödyntää. Jaoin juuri blogiin suositun feta-punajuuripiirakan ohjeen. Mieleni ei tehnyt kuitenkaan tehdä perinteistä aavistuksen epäterveellistä gluteenitonta piirakkapohjaa ja mietin, että mitä kehittelisin. Mieleeni muistui, että olin nähnyt netin ihmeellisessä maailmassa jossain pohjattoman piirakkaohjeen, josta oli tullut hitti.Löysinkin sen sitten heti Tinskun keittiössä-blogista. Pohja tehdään siis puhtaasti vatkatuista kananmunista ja siihen ei tule mitään muuta. Yhdistin siis nämä kaksi ohjetta ja tulos on tässä. Superherkullista ja hyvää ja terveellistä.


Pohjaton piirakka
(piirakkavuoallinen)

Raaka-aineet pohjaan:
4 kananmunaa
1tl suolaa

Täyte:
Minkä tahansa piirakkaohjeen täyte. 
Alla pari hyvää esimerkkiä.



Ohje:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Vatkaa kananmunat valkoiseksi vaahdoksi.
- Sekoita kaikki täytteen ainekset(paitsi pintaan tarkoitetut esim tomaatit)sekä suola kerralla varovaisesti vatkaten kananmunavaahtoon.
- Voitele piirakkavuoka ja kaada seos sinne.
- Jos seosta on liikaa, laita osa esim muffinivuokiin.
- Paista uunissa noin 30 min.
- Anna hiukka vetäytyä.

Tästä loistoresepti viikonloppuun,
- Sanna💛

Kommentit