Kanawokki riisinuudeleilla (Gluteeniton, maidoton)

Wokit ovat sarjassamme helppoja valmistaa ja aikaa menee alle 30 min. Ja niihin saa tungettua ison määrän kasviksia, niitä meillä menee paljon. Kasvikset voi halutessaan pilkkoa jo aamulla valmiiksi, niin wokin teko nopeutuu entisestään työpäivän jälkeen. Wokki on yleensä kaikkien lastenkin mieleen. Eilen ruokapöydässämme oli Danielin 9vee kaveri, joka pisteli kolme lautasellista wokkia menemään hetkessä ja oli menny sitten kotiin kertoilemaan mun kokkailuista. Ihanaa, että lapsikin osaa arvostaa näitä juttuja💙 Tässä siis nopea, helppo ja todella maukas resepti aikuisten ja lasten makuun, jota voit tuunata, millä mausteilla huvittaa.

Valmis wokki pannulla



 Kanawokki
4-5hlö

Raaka-aineet:
1pkt(5palaa) riisinuudelia
700g kanaa pilkottuna
1 sipuli
1 kesäkurpitsa
3 porkkanaa
1-2 paprikaa
muutama tuore herkkusieni
kourallinen suolapähkinöitä
muutama rkl sweetchiliä
muutama rkl soijaa
inkiväärijauhetta, paprikaa, kanamaustetta, chiliä, lemongrassjauhetta, suolaa maun mukaan.

Ohje:
- Pilko kesäkurpitsa ja porkkanat juustohöylällä pitkiksi siivuiksi. Pilko sipuli, herkkusienet ja paprika. 
-Paista kanat ja sipulit pannulla.
- Mausta kanat ja sipuli mausteilla, soijalla ja sweetchilillä. Aloita maustaminen varovaisesti ja lisää pikku hiljaa. Varsinkin inkivääri ja lemongrass on vahvaa.
- Laita sekaan kasvikset ja anna hautua. 
- Laita riisinuudelit kuumaa kestävään kulhoon. Kiehuta vesi ja kaada vettä niin paljon nuudelien päälle, että ne peittyvät. Anna hautua 2 min. 
- Kaada nuudelit siivilään ja huuhtele ne kylmällä vedellä. 
- Sekoita nuudelit kastikkeeseen ja lisää suolapähkinät.
- Maistele kastiketta ja tarvittaessa mausta lisää.
- Anna imeytyä pari minuuttia.

Nauti!
- Sanna💛




Kommentit