Sieni-pekonipiirakka (Gluteeniton)

Tästä helppo piirakkaohje vaikkapa Uuden vuoden juhliin. Tämä ohje on myös kulkenut mukanani jo vuosia ja tätä on tullut tehtyä monia monia kertoja. Tämä piirakka on ihanaa lämpimänä. Ohje on tehty kokonaiseen pellilliseen eli jos haluat tehdä vain kuvassa olevan piirakkavuoallisen, niin puolita ohje. Tätä voi myös pakastaa, joten sen suhteen kokonainen pellillinen on loistava idea ja saat mahdollisesti myös piirakkaa vierasvaraksi.


Sieni-pekonipiirakka
(pellillinen)

Piirakkapohja:
1prk maitorahkaa
200g voita
4dl gluteenittomia jauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa

- Sekoita kaikki aineet kulhossa tasaiseksi.
- Levitä pohja pellille leivinpaperin päälle.
- Paista pohjaa 200 asteessa 5-8 min.

Täyte:
 1litra tuoreita sieniä
2-3 isoa sipulia pilkottuna
280g pekonia
kourallinen ruohosipulia
(1dl persiljaa)

- Paista pannulla täyteaineksia hetken, kunnes pekoni ja sipuli on hiukka mennyt kasaan.
- Levitä ainekset esipaistetun pohjan päälle.

Munamaito:
200g Savuporo- tai Ruohosipulituorejuustoa
5dl Kaurakermaa tai tavallista ruokakermaa/punaista luomumaitoa
4 munaa
150g juustoraastetta
rouhittua mustapippuria

- Sekoita ainekset käsin vatkaten.
- Kaada munamaitoseos täytteen päälle.
- Paista 200 asteessa 35-40min.
- Anna hiukka vetäytyä ennen tarjoilua.

Tarjoile,
- Sanna💚


Kommentit