Herkullinen ja vähäsokerinen mangorahkakakku (Gluteeniton)

Mango, passionhedelmä ja turkkilainen jogurtti ovat superhyviä yhdessä. En ole pitkään aikaan tehnyt uunissa paistettua rahkakakkua, joten noista raaka-aineista kehittelin pääsiäiskakun. Pohjaksi kokeilin itsetehtyä Granolaa gluteenittomien suklaakeksien sijasta ja kkeilu olikin oikein onnistunut, jota käytän kyllä jatkossakin. Suklaakeksit tietty toimii myös tähän kakkuun.

Itsetehdyn ihanan Granolan ohjeen löydät täältä: https://kokkausterapiaa.blogspot.com/2017/04/granola-rapea-uunissa-paahdettu-mysli.html

Mango on jo itsessään makeaa, joten tämä kakku ei paljon makeutusta kaivannut. Muutama pääsiäismuna koristeena tuo tarvittaessa sopivan pienen lisänsä ja kakku ei kyllä välttämättä kaipaa niitäkään. Mangon kanssa kannattaa olla tarkkana, että se on hyvänmakuista ja makeaa, ei kitkerää. Minulla meni nyt tähän 300g mangomäärään puolet ihanan raikkaita, pakastettuja mangokuutioita ja puolet tuli soseena pilttipurkista, Mielestäni Piltin mango on makeampaa ja parempaa kuin Bonnen mangosose.


Mango-rahkakakku
(10 palaa)

Raaka-aineet pohja:
2dl itsetehtyä Granolaa
50g sulatettua voita
1-2tl kanelia
halutessa vähän hunajaa(sitä on myös tuossa granolassa valmiina)

- Murskaa Granola tehosekoittimessa vähän pienemmäksi, mutta älä vedä ihan jauhoksi.
- Sekoita joukkoon sulanut voi ja kaneli.
- Lisää tarvittaessa hunajaa.
- Painele seos 17-20cm irtopohjavuoan pohjalle. Kuvassa oleva kakku tehty 17cm vuokaan, niin siitä sai korkeamman ja näyttävämmän.

Raaka-aineet täyte:
300g mangoa soseena, pakasteena tai tuoreena(HOX! Lue alkuteksteistä ajatuksia mangosta)
3 kananmunaa
500g rahkaa
3 rkl vaniljakreemijauhetta
1tl aitoa vaniljaa

- Jos käytät muuta kuin mangososetta, soseuta mango sauvasekoittimella sileäksi.
- Vatkaa kaikki ainekset sekaisin.
- Maista täytettä, tarvitko lisämakeuttajaa. Tämä riippuu paljon juuri mangosta, mitä käytät.
- Kaada täyte pohjan päälle.
- Paista 175 asteessa 50-60min.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa. 
- Anna jäähtyneen kakun olla jääkaapissa tekeytymässä 4h tai mielellään yön yli.

Päällinen:
2-3 dl turkkilaista jogurttia
1,5-2 rkl vaniljakreemijauhetta
1tl aitoa vaniljaa

- Vatkaa nämä käsivatkaimella sekaisin ja tarkista sopiva makeus.
- Levitä täyte vuoasta pois otetun kakun päälle.

 
Koristeluun 
2 passionhedelmää täytteen päälle
mansikoita
pääsiäismunia

Tästä tuli ihanaa eikä yhtään liian makeaa!

Lämmin suositus tähän kakkuun, tämä käy vaikka välipalanakin,
- Sanna💛



Kommentit