Granola- rapea uunissa paahdettu mysli sekä Kaneli-omenagranola (Gluteeniton, maidoton)

Granola on itsetehtynä herkkua kuin mikä! Se sopii syötäväksi sellaisenaan, turkkilaisen jugurtin kera tai esimerkiksi maidon tai marjojen kanssa. Perusohjeeseen voit lisätä lisukkeeksi monenlaista oman makusi mukaan. Meillä syödään tätä paljon ja aineet ei tarvitse kuin laittaa sekaisin kulhossa, nostaa uuniin paahtumaan ja välillä sekoitella niitä irtonaisiksi. Helppoa helppoa sanoisin :) Tämä myös säilyy lasipurkissa vaikka kuinka pitkään(jos siis maltat olla syömättä sitä). Tämä on lasten sekä aikuisten suosikki ja tarvittaessa voit vielä lapsille ripasta pienen tipan hunajaa valmiin myslin päälle.





 Granola
(Iso lasipurkillinen/pellillinen)

Raaka-aineet:
3dl haluamiasi pähkinöitä pilkottuna (ei suolattuja)
1dl auringonkukan siemeniä
1dl kurpitsan siemeniä
2 kananmunan valkuaiset
2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
2-4 tl laadukasta kanelia
2-3 tl jauhettua inkivääriä
2-3 rkl juoksevaa hunajaa

Ohje:
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada pellille ja tasoittele levyksi.
- Paahda uunissa 125 asteessa noin 25-40 minuuttia. Irrottele levyä pieniksi palasiksi 2-3 kertaa paiston aikana. Granola on valmista, kun se tuntuu rapealta ja kuivalta sekä se on saanut aavistuksen väriä.

Kaneli-omenagranola
* Lisukkeeksi tuohon ohjeeseen voit pilkkoa sekaan kaksi omenaa pieniksi kuutioiksi ja lisätä vielä 2-3 tl kanelia. Saat ihanan kaneli-omenagranolan.

* Lisukkeeksi voit laittaa valmiiseen mysliin karpaloita tai murskattuja ja kuivattuja banaaniviipaleita.

* Siemeniä voit myös vaihdella ihan mihin tahansa tai käyttää vain yhtä siemenlajia.

- Sanna💛


Kommentit