Thaimaalainen kurkkusalaatti (Gluteeniton, maidoton)

Etsin ideoita uusiin thaimaalaisiin ruokiin ja thaimaalainen kurkkusalaatti tuli vastaan monessa paikassa. Tämä kuulosti raikkaan mausteiselta ja sitä se oli. Upposi tässä talossa kaikille ja tulee jäämään usein tehtävien salaattien joukkoon. Yhdistelmä chilistä, korianterista ja inkivääristä on vain loistava.


Thaimaalainen kurkkusalaatti
(4-6 annosta)

Raaka-aineet:
2cm pala tuoretta inkivääriä
2rkl oliiviöljyä
1rkl soijakastiketta
1rkl seesamiöljyä
1 lime
1 kurkku
puolikas puntti korianteria
1/2 punainen chili

Ohje:
- Raasta inkivääri pienellä raastiraudalla.
- Sekoita kaikki muut ainekset kulhoon paitsi kurkku, korianteri, chili ja lime.
- Leikkaa kurkusta juustohöylällä pitkiä siivuja. Voit katkaista siivut, jos koet että puolikkaita on helpompi syödä.
- Sekoita kurkku kastikkeen sekaan, lisää muut pilkotut ainekset ja purista sekaan yhden limen mehu.
- Sekoita koko salaatti sekaisin.
- Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 15 min.
- Syö samana päivänä.


Täydelliseen hyvää esimerkiksi blogissa löytyvän kanacurryn kanssa.
https://kokkausterapiaa.blogspot.com/2020/04/lempean-tulinen-kanacurry-gluteeniton.html

Nauti,
- Sanna💛

Kommentit