Suklaafondant Karita Tykän tapaan(Gluteeniton, maidoton, sokeriton, jauhoton)

Tämä on yksi resepti, mihin olen hyvin ihastunut. Todella hyvänmakuinen terveysherkku vaikka kahvin  kanssa nautittavaksi ja vaikka harva se päivä, jos siltä tuntuu. Todellinen ton ton-herkku, mutta kuitenkin niin hyvää. Teen näitä aina isomman erän ja pakastan osan, niin herkkuhimon iskiessä nappaan pakasteesta yhden sulamaan. Ainoastaan pienen muutoksen olen tehnyt reseptiin. Lisännyt siihen aitoa vaniljaa. Tätä reseptiä todellakin suosittelen kokeilemaan. Tästä tykkää myös lapset. Setti on sen verran täyteläistä, että heittämällä riittää 1 kpl ja makeanhimo on tiessään hyvillä ainesosilla.


Suklaa Fondant
(4 annosta)

Raaka-aineet:
2 kananmunaa
1,5tl leivinjauhetta
1tl pikakahvijauhetta
hunajaa makeuttajaksi oman maun mukaan muutamasta rkl max 0,25dl
(käy myös esim vaahterasiirappi, stevia)
pieni purkki kookoskermaa
1,5dl sokeroimatonta kaakaojauhetta tai raakakaakaota
(1rkl voita)
1tl aitoa vaniljaa


Ohje:
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Vaahdota munat ja leivinjauhe.
- Lisää pikakahvijauhe ja makeutus ja sekoita.
- Lisää loput ainesosat.
- Maista, onko makeutusta tarpeeksi. Taikina saa olla aika tuhdin makuista.
- Jaa taikina neljään uuninkestävään vuokaan.
- Paista uunissa 8-12min niin, että taikina jää keskeltä vähän pehmeäksi.
- Nauti lämpimänä esimerkiksi marjojen sekä vaniljalla makeutetun kookoskermavaahdon kanssa.

Herkutteluhetkiin,
- Sanna💛

Kommentit