Rapeat porkkana-kaurasämpylät (Gluteeniton, maidoton)

Tänään oli sämpyläaamu ja tulipas onnistuneet gluteenittomat ja maidottomat sämpylät. Pinta niin rapea ja pehmeä sisältä. Nämä ovat valmiita 30 minuutissa aamupalapöydässä. Suosittelen paistamaan nämä kohtalaisen tummiksi pinnalta, niin kuori rapeutuu varmasti ja sämpylä ei ole sisältä liian pehmeä.


Rapeat kaura-porkkanasämpylät
(10kpl)

Raaka-aineet:
5dl kauramaitoa(vesi käy myös)
1 rkl psylliumia
1rkl kuitua(ei ole pakollinen)
2 tl suolaa
1pss kuivahiivaa
1,5dl siemeniä(auringonkukka,pellavansiemenet, sesam jne)
2rkl hunajaa
1,5dl glut kaurahiutaleita
5dl glut kaurajauhoja
3-4dl porkkanaraastetta

Ohje:
- Kuumenna kauramaito hiukka kädenlämpöä kuumemmaksi.
- Sekoita joukkoon psyllium, suola, hiiva sekä kuitu ja sekoita kunnolla. 
- Anna seistä minuutti, pari. 
- Sekoita kaikki muutkin ainekset joukkoon yksi kerrallaan ja välillä sekoittaen.
-Kuumenna uuni 225.
- Nosta löysähköä taikinaa kahdella lusikalla leivinpaperille ja muotoile lusikalla kasat sämpylän muotoisiksi.
- Paista uunissa 18-20 min. Anna kunnolla tummentua päältä.

Tarjoile heti lämpinä,
- Sanna💛

Kommentit