Rapeat kauravohvelit ( Gluteeniton, maidoton)

Lapseni halusi leipoa lasten keittokirjasta ja valitsi ohjeeksi vohvelit. Pitkään aikaan ei ollakaan vohveleita tehty. Resepti meni tietty talon tapaan ison muokkauksen kautta terveellisemmäksi, mutta ei yhtään mauttomammaksi. Tulipa hyviä ja rapeita vohveleita. Nämä käyvät hyvin sekä suolaisen että makean täytteen kanssa. Meille tuli päälle tällä kertaa aidolla vaniljalla makeutettua kaurakermaa ja marjoja. Vohvelien, lettujen ja pannarin päälle sopii myös hyvin kauravaniljakastike tai vaahdotettu kookoskerma aidolla vaniljalla. Tai tietty myös tavallinen kerma aidolla vaniljalla makeutettuna ja kookossokeri toimii myös hyvin. Kevätfiiliksen toi vielä kaiken lisäksi ulkona syöminen ja kaapista kaivetut kesälautaset.



Kauravohvelit
(12 kpl)

Raaka-aineet:
5 dl kauramaitoa
3 kananmunaa
vajaa 0,5dl sokeria
75g maidotonta rasvaa/ voita
0,5tl suolaa
3dl gluteenittomia kaurajauhoja

Ohje:
- Vatkaa kaikki juoksevat aineet sekaisin.
- Lisää kuivat aineet pikku hiljaa.
- Paista vohveliraudalla rapeaksi voissa tai maidottomassa rasvassa.
- Täytä vohvelit suolaisella tai makealla täytteellä.

Nauti lämpimänä,
- Sanna💛


Kommentit