Lempeän tulinen kanacurry (Gluteeniton, maidoton)

Thairuoat. Aina niin helppoja ja nopeita toteuttaa. Tästä tuli todella hyvää. Perus alkuperäistä currya ajatellen kasviksia tuli taas lisättyä sekaan isommalla kädellä. Kuvassa lisukkeena on thaimaalainen kurkkusalaatti, josta teen oman postauksen.
 https://kokkausterapiaa.blogspot.com/2020/04/thaimaalainen-kurkkusalaatti.html

 

Kanacurry
(6-8 annosta)

Raaka-aineet:
2-3 rkl punaista currya
1tl sitruunaruohotahnaa
2rkl thai kalakastiketta
1 sipuli
3-4 isoa herkkusientä
500g kanafilettä
1 pieni parsakaali
1prk kookosmaitoa
1/2-1 lime

korianteria

keitettyä riisiä



Ohje:
- Paista currya ja sitruunaruohotahnaa hetki pannulla.
- Laita tässä vaiheessa myös haluamasi riisi kiehumaan.
- Lisää joukkoon pilkottu sipuli ja herkkusienet ja paista hetki.
- Lisää joukkoon pilkotut kanafileet sekä kalakastike ja paista kanoille vähän väriä pintaan.
- Lisää joukkoon kohtalaisen isoiksi paloiksi varsineen pilkotut parsakaalit ja paista kastiketta hetki.
- Lisää joukkoon kookosmaito ja anna kiehahtaa sekä tekeytyä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
- Maista kastiketta, onko tulisuutta tarpeeksi vai liikaa ja lisää tarvittaessa mausteita. Jos on liikaa, voit lisätä puoli purkkia kookosmaitoa ja kiehauttaa.
- Purista valmiin kastikkeen päälle limemehu ja koristele korianterilla.

Tämä on herkkua,
- Sanna💛

Kommentit