Itsetehty jäätelö (Gluteeniton)

Kondensoitu maito löytyi kaapista ja lapset halusivat leipoa, joten pätettiin hyödyntää kohta vanhaksi menevä tölkki ja tehdä kasa jäätelöä pakkaseen. Itsetehty jäätelö muuten voittaa kaupan jäätelöt aikasta helposti ja voit tehdä kaikkia makuja, mitä ikinä mieleen tulee. Me teimme nyt viittä eri makua tästä satsista. Jokaista makua tuli noin 3-4 desiä valmiina. Normaaliin kotijäätelöohjeeseen tulee vain kermaa, kondensoitua maitoa sekä halutessa glukoosisiirappia, joka tekee sen, että jäätelö ei kovetu kivikovaksi pakkasessa. Itse en lähtökohtaisesti haluaisi glukoosisiirappia käyttää, mutta koostumus on vain niin paljon parempi sen kera. Näihin raaka-aineisiin lisäsin vielä turkkilaista jogurttia, joka tuo lisää koostumusta ja vähentää tietty myös sokerimäärää/annos. Se sopikin tähän loistavasti ja sen pohjalta alan suunnittelemaan terveellisempää jäätelöversiota.

Kermana voi käyttää kuohukermaa(koostumus on tosi täyteläinen ja kermainen) tai vispikermaa, joka ei jätä suuhun yhtä kermaista makua. Itse pyrin käyttämään aina kunnon kermaa ja jätän nuo kasvirasvatuotteet vähemmälle.Itsetehty jäätelö
(6-10 annosta)

Raaka-aineet:
6dl kuohukermaa
1prk kondensoitua maitoa
500g turkkilaista jogurttia
0,7dl glukoosisiirappia

Ohje:
- Vatkaa kerma vaahdoksi, mutta ei liian paksuksi.
- Sekoita joukkoon loput ainekset ja vatkaa reippaasti kunnolla sekaisin.
- Massa on valmis maustamiselle.
- Jos teet useampaa eri makua, jaa se eri kuppeihin.

Eri makuvaihtoehtoja:
- Kinuski
- Pätkis
- Fazerina
-After Eight
- Lakritsijauhe
- Soseutetut marja ja marjapalat
- Daim
- Pähkinät
- Keksimurut
- Sulatettu suklaa

Meille tuli tällä kertaa Daim, After Eight, Pätkis, Lakritsi ja vähän jäisinä soseutetut mansikka ja tyrni yhdessä. Näitä kaikkia löytyi valmiina kaapista, niin tehtiin sen mukaan. Makuja on niin monia kuin on tekijöitäkin eli voit soveltaa juuri sinulle täydellisen kombon.

- Sekoita haluamallasi tavalla täyte massaan.
- Voit sekoittaa joko kaikki tai jättää sattumia pintaan tai esimerkiksi nopeasti sekoittaen vaikka marjakastikkeesta jää kivat marjaisat viivat jäätelöön.

- Pakasta jäätelöä 4-8 tuntia riippuen annoskoosta. Jos teet valmiisiin pieniin pikareihin, niin vähempikin riittää.
- Jos laitat esimerkiksi painavia ja isoja keksinpaloja joukkoon, suosittelen puolessa välissä pakastamista tarkistamaan, ettei kaikki ole valuneet pohjalle ja hiukka sekoittamaan jäätelöä.
-Muuten sekoitusta ei tarvita.

Ei muuta kuin tekemään. Tästä innostuu kovasti myös lapset, kun pääsevät suunnittelemaan omia jäätelömakuja,
- Sanna💛


Kommentit