Kaivoin tänään kaappia ja pohdin, mitä tekisi ruoaksi. Sulana oli jauhelihaa ja sitten yksi kesäkurpitsa oli menossa kohta huonoksi. Minulla ei ole jääkaappi oikein koskaan tyhjä. Normaalia on mennä kauppaan hakemaan yksi kurkku ja tulla ulos 100€ ostoksien kanssa. Rakastan siis kokkailun lisäksi kaupassakäyntiä ja on niin kiva, kun kaapissa on aina vaihtoehtoja. Tästä ajatuksesta siis lähti Italialainen kesäkurpitsavuoka, kun mozzarellakin piti kohta käyttää ja basilikapunttikin odotti vuoroaan. Ja tästä tuli aivan superhyvää. Helppoa, nopeaa, yksinkertaista ja herkullista. Parhaat reseptit syntyy yleensä, ainakin minulla, kun alkaa muokkaamaan jotain reseptiä tai alkaa kaivelemaan vaan kaappeja. Jää kyllä säännölliseen kokkailuun tämä. Kaiken lisäksi vähähiilihydraattinen, jossa on vain kasviksia, juustoa, jauhelihaa sekä mausteita. Merkitsin tämän reseptin myös "kiireisen kokkailut alle 30min" alle, koska tämä on uunissa jo 20 minuutissa.
Italialainen kesäkurpitsavuoka
(6-8 annosta)
Raaka-aineet:
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
500g jauhelihaa
1 sipuli
muutama tuore herkkusieni
4rkl tomaattipyrettä
1tlk paseerattua tomaattia
1 tomaatti
2dl Emmental- juustoraastetta(käy myös muu)
1 pallo mozzarellaa
1 basilikapuntti
suolaa, mustapippuria, oreganoa
Ohje:
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Vedä kesäkurpitsa juustohöylällä ohuiksi siivuiksi. Jos haluat pilkkoa siivut puolikkaaksi , voit tehdä sen.
- Paista pannulla voissa pilkotut sipulit ja sienet sekä jauheliha.
- Mausta suolalla, mustapippurilla ja oreganolla.
- Lisää joukkoon tomaattipyre, pilkottu tomaatti ja paseerattu tomaatti.
- Lisää sen jälkeen juustoraaste, sekoita ja anna hautua hetki.
- Sekoita suurin osa basilikan lehdistä sekaan. Muutaman voit säästää koristeeksi.
- Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita.
- Lado vuoan pohjalle kerros kastiketta ja sitten perään kerros kesäkurpitsaa.
- Puoliväliin laita siivutettu mozzarella.
- Jatka latomista niin, että kastike jää päällimmäiseksi.
- Paista uunissa 25min.
- Anna halutessa vetäytyä folion alla 15-30 min ennen syomistä. Paranee vain.
- Koristele basilikan lehdillä.
Tästä tuli ehdottomasti yks meidän talon favourite. Kokeile ja ihastu,
- Sanna💛
Kommentit
Lähetä kommentti