Hurmaava Pad Thai (Gluteeniton, maidoton)

Me tykkäämme tehdä paljon eri maiden ruokakulttuureista ruokia ja varsinkin aasialaiset maut on suosiossa tässä talossa. Tässä minun versio hurmaavasta Pad thaista, jossa on muun muassa runsaammin kasviksia kuin alkuperäisissä versioissa. Tästä nopea ja niin maistuva herkkuruoka arkeen tai juhlaan.

 

Pad Thai
( 4-6 annosta)

Raaka-aineet:
200g riisinuudeleita
1 sipuli
1 paprika
muutama herkkusieni
1 chili(tai ei ollenkaan)
1,5 tl inkivääritahnaa
1,5-2dl pad thai kastiketta(Spice Up)
3 kananmunaa
300g kanaa tai katkarapuja
0,5-1 dl suolapähkinöitä
1-2 tl suolaa
1 lime

Koristeluun:
Korianteria
Chiliä

Ohje:
-Laita riisinuudelit isoon kulhoon ja pilko halutessa pienemmäksi.
- Keitä reilusti vettä ja kaada kiehuva vesi nuudelien päälle.
- Anna kypsyä 2-3 min ja ota vesi pois ja huuhtele nuudelit kylmällä vedellä.
- Paista pannulla voissa pilkottu sipuli, paprika, herkkusienet ja chili. 
- Lisää joukkoon inkivääritahna.
- Jos teet tämän kanasta, paista kuutioidut kanat myös tässä vaiheessa.
- Lisää joukkoon pad thai-kastike.
- Lisää joukkoon nuudelit ja sekoittele kunnolla kaikki sekaisin ja anna liemen hiukka imeytyä.
- Riko joukkoon kananmunat ja nostele ja sekoittele seosta varovaisesti, jotta kananmunat kypsyy joukkoon. 
- Tässä vaiheessa lisää joukkoon katkaravut,jos teet tämän niistä.
- Sekoita joukkoon suolapähkinät ja lisää myös tarvittaessa suolaa.
- Muista, ettet anna kypsyä pannun liian kuivaksi eli nestettä pitää jäädä hiukan, jotta nuudelit ei jää kuivaksi.
- Tarvittaessa lisäät hiukka pad thai-kastiketta.
- Koristele korianterilla, chilisiivuilla ja puroista päälle puolikkaan limen mehu.
- Toisen limen puolikkaan voi leikata lohkoiksi jokaisen annokseen ja puristaa tarvittaessa lisää limen mehua päälle.

Enjoy,
- Sanna💛 

Kommentit