Herkullinen halloumi-uunimunakas (Gluteeniton, VHH)

Lueskelin uutta Yhteishyvää ja siellä tuli vastaan tämä ohje ja Instassa olen myös tähän törmännyt, joten pakkohan se oli kokeilla, onko kaikkien kehujen arvoinen. Ja olihan se. Uunimunakkaat ovat usein kuuluneet minulla esimerkiksi brunssipöytään. Erittäin maukkaita, helppoja tehdä ja täyttäviä. Tämä on nopea ruoka, joka on alle 10 minuutissa uunissa ja tämä vain paranee esimerkiksi seuraavaksi päiväksi, kun maut pääsevät tasaantumaan. Tässä minun versio tästä pienin muutoksin. Mielestäni tämä kaipasi lisää suolaisuutta ja pehmeyttä sipulin osalta.


Halloumi-uunimunakas
(6-15 annosta, riippuen tuleeko ruoaksi vai tarjoiluun)

Raaka-aineet:
225g halloumia(Lidl)
1pss (70g) babypinaattia
1rs minitomaatteja
1 sipuli
10 kananmunaa
1dl kauramaitoa
mustapippuria 
1tl suolaa
voita

Ohje:
-Kuumenna uuni 200 asteeseen. 
- Raasta halloumi.
- Huuhtele pinaatti.
- Leikkaa minitomaatit puoliksi.
- Leikkaa sipuli viipaleiksi tai ihan pieneksi.
- Vatkaa kananmunat sekaisin ja laita sekaan maito ja mausteet.
- Paahda pannulla voissa miedolla lämmöllä vähän sipuleihin pehmeyttä. Ne eivät täysin ehdi uunissa kypsyä. Jos tykkäät sipulista vähän raakana, niin tämän vaiheen voit ohittaa.
- Voitele vuoka voilla. Minulla oli 15x30cm vuoka, mihin tämä oli juuri sopiva.
- Laita pinaatit alimmaiseksi.
- Sen jälkeen halloumiraaste.
- Päälle kananmunaseos.
- Pinnalle sipuli ja tomaatit. 
- Paista uunissa 25-30 min, että pinta hiukka ruskistuu.

Tämä on valmista syötäväksi heti tai voit antaa hetken vetäytyä. Uunimunakkaat ovat hyviä sekä kylminä että lämpiminä ja paranevat vaan, kun saavat vetäytyä vaikka seuraavaan päiväänkin asti.Tämän seuraksi sopii hyvin joku vihersalaatti.

Suositteluni tälle,
- Sanna💛


Kommentit