Thaimaalainen kanakeitto (Gluteeniton, maidoton)

Hei pitkästä aikaa, onpa siistiä olla takas. Uusien tuulien vuoksi venähtikin tauko vahingossa kahteen vuoteen. Ajatuksissa on ollut jo pitkään jatkaa bloggausta ja lisäillä uusia reseptejä sekä kokkailuja tänne, kun niitä on joka tapauksessa tullut jaettua instassa vähän väliä. Jotain hyvää siis tästä korona-ajastakin on, kun otin tämän taas yhdeksi projektiksi muiden rinnalle ;).

Mutta aloitetaan tämä bloggailu superherkullisella ja helpolla Thaimaalaisella kanakeitolla, joka upposi sekä lapsille että aikuisille.



Thaimaalainen kanakeitto
(4-6 annosta)


Raaka-aineet:
voita tai maidotonta versiota
1tl sitruunaruohotahnaa
1-2tl punaista currytahnaa
1tl inkivääriä tuoreena tai jauheena
1-2rkl thaimaalaista kalakastiketta(esim Spice Up)
3 rkl tomaattipyrettä

1 sipuli
6-8 tuoretta herkkusientä
1 chili

8dl vettä
4 porkkanaa
1 pieni parsakaali
3 tomaattia

500g kanaa
1tlk kookosmaitoa
suolaa

korianteria



Ohje:

- Paista kattilassa voissa sitruunatahna, currytahna, inkivääri, kalakastike ja tomaattipyre.

- Lisää joukkoon paistumaan pilkotut sipulit,sienet ja chili. Anna hautua hetki.
- Lisää kattilaan vesi sekä pilkotut, porkkanat, tomaatit ja parsakaali.
- Anna kiehahtaa ja keitä 5-10 min.
- Lisää kuutioidut kanat sekä kookosmaito.
- Anna kiehua 10-15 min ja tarkista sen jälkeen, tarvitseeko lisätä suolaa.
- Lisää pinnalle kourallinen tuoretta korianteria.

Tästä nopea ja herkullinen keitto arkeen ja juhlaan,
- Sanna💛






Kommentit