Herkullinen lakritsi-suklaaraakakakku (Gluteeniton, maidoton, sokeriton)

Kävin kollegani luona työhommissa, ja hän oli leiponut superhyvää Lakritsi-suklaaraakakakkua ja pakko oli alkaa itsekin tekemään ja kehittelemään siitä vähän omanlaisempaa versiota. Tämä oli kyllä napakymppi, kun tarjoilin sitä työporukalle yksi lauantai-ilta. Ihanan kermaista sekä herkullista lakritsin ja suklaan sekoitusta. Eikä maistu yhtään liikaa raakakakulle vaan ihanalle herkulle, joka kelpaa myös lapsille. Tätä voit vähän muotoilla sen mukaan, oletko enemmän lakritsin vai suklaan ystävä.



Lakritsi-suklaaraakakakku
(noin 10 palaa)

Pohja:
2-3 kourallista mitä tahansa pähkinöitä
5-7 taatelia
ripaus laadukasta suolaa
vähän vettä

Täyte:
3 dl cashewpähkinöitä
vettä

1,5dl kaakaovoita
puolikas pehmeä avokado
1dl raakakaakaota
1-1,5 tl lakritsijauhetta
max 0,5dl hunajaa
vähän aitoa vaniljaa joko nesteenä tai jauheena
cashewpähkinöiden liotusvettä hiukan

Ohje:
- Laita cashewpähkinät likoamaan veteen vähintään 4 tuntia ennen kakun tekoa tai mielellään yön yli.

- Laita noin 17cm irtopohjavuoalle leivinpaperi.
- Rouhi pähkinät ja taatelit sekä suola tehosekoittimella. Itse tykkään jättää niihin vähän suutuntumaa, mutta voit vetää myös täysin jauhoksi.
- Laita seos irtopohjavuokaan ja lisää vähän vettä.
- Pyörittele pohja-aines kasaan lusikalla ja levitä pohjalle.
- Laita pohja odottelemaan pakastimeen.

- Sulata kattilassa miedolla lämmöllä kaakaovoi.
- Ota cashewpähkinät vedestä ja aja ne tehosekottimessa pienemmäksi ja halutessa täysin sileäksi.
- Lisää sekaan kaikki muut ainekset paitsi vesi.
- Lakritsijauhetta kannattaa ensin laittaa 1tl ja lisätä tarvittaessa riippuen siitä, kuinka paljon lakritsista tykkää.
- Aja seosta niin kauan kuin se on täysin sileää.Seos yleensä ehtii lämmetä.
- Lisää vettä vähän kerrallaan tarvittaessa, jos seos ei pyöri tehosekoittimessa kunnolla.
- Levitä seos pohjan päälle.

Koristelu:
- Sulata muutama rkl kookosöljyä tai kaakaovoita. 
- Sekoita vispilällä sekaan raakakaakaota ja hiukka hunajaa.
- Tämä saa olla hyvin voimakkaan makuista.
- Laita seos pursotinpussiin ja tee ihan pienellä reiällä tai tyllalla koristelu.

- Pakasta kakkua 3-4 tuntia ja se on valmista syötäväksi.
- Kokeile, että kakun keskiosa on kovettunut.
- Tässä vaiheessa halutessa kakun voi leikata valmiiksi annospaloiksi pakastimeen.
- Jos annat kakun olla kauemmin pakasteessa, muista ottaa sulamaan 2-3h ennen tarjoilua.
- Tämä kakku säilyy useitä päiviä hyvänä myös jääkaapissa.


Tämä kermainen kakku on aivan superhyvää ja maistuu ihan kaikille. 

VINKKIVITONEN! 
Pelkästään tuo täyte lämpimänä tai vähän jääkaapissa kylmentyneenä on aivan käsittämättömän hyvää jälkkärinä tai välipalana.

Lämmin lämmin suositus tälle kakulle,
- Sanna💛


Kommentit