Hyvä ja helppo raakasuklaa (Gluteeniton, maidoton,sokeriton)

Tässä helppo ja yksinkertainen raakasuklaan ohje. Terveellisempää suklaata, jota voit hyvällä omalla tunnolla syödä vaikka joka päivä kahvin kera. Maistuu kermaiselle ja herkulliselle. Tätä voi soveltaa omalla tavallaan lisäämällä joukkoon pähkinöitä rouheena, kookosta, marjoja. Tällä kertaa laitoin sekaan kuivattuja mansikan palasia, jotka sopivat mukaan loistavasti. Riisinlesejauho eli Toco tuo mukanaan suklaaseen ihanan kermaisuuden.


Raakasuklaa
(noin 10x20cm vuoka)

Raaka-aineet:
1,5dl kaakaovoita
1dl kookosöljyä
1dl raakaa kaakaojauhetta
1rkl hunajaa(tai enemmän, jos kaipaat makeutta lisää)
0,75dl riisinlesejauhetta(Toco)
1tl aitoa vaniljaa
aavistus laadukasta suolaa

Oman maun mukaan pähkinää, kuivattuja marjoja jne

Ohje:
- Laita kattilaan vettä lämpenemään ja päälle toinen kattila tai teräskulho, johon kookosöljy ja kaakaovoi.
- Sulata vesihauteessa miedolla lämmöllä kookosöljy ja kaakaovoi sekoitellen.
-  Seoksen pitää pysyä alle 40 asteen lämpötilan, jotta tuotteet pysyvät raakana ja vitamiinit säilyvät eli tee sulatus rauhallisesti.
- Ota sulanut seos pois vesihauteesta ja sekoita käsin vatkaten joukkoon muut ainekset. Maistele ja lisää tarvittaessa hunajaa tai vaniljaa.
- Vuoraa reunallinen vuoka leivinpaperilla ja kaada suklaaseos päälle. 
- Ripottele joukkoon haluamasi lisukkeet.
- Anna kovettua jääkaapissa noin tunti ja leikkaa paloiksi.

Herkuttele terveellisesti,
- Sanna💜



Kommentit

  1. Näyttää todella hyvältä ja kuulostaa myöskin! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Raakasuklaasta tehdään mielestäni välillä aivan liian monimutkaisia ohjeita, jos haluaa ekan kerran kokeilla tämän tekoa. Tämä valmistuu hetkessä ja on niin herkullista <3 Mansikat sopi täydellisesti joukkoon. Ensi kerralla ajattelin laittaa sekä mansikkaa että pähkinärouhetta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti