Mehevät Runebergin tortut(Gluteeniton)

Tässä ihana ihana ohje, joka on maistuva, mehevä ja näitä ei tarvi paiston jälkeen kostutella. Kuvassa olevat on tehty kivoina miniversiona silikonivuoalla ja niitä tuli yli 40kpl. Normaalisti ohjeesta tulee 15-20kpl.


Runebergin tortut

Raaka-aineet:
100g gluteenittomia piparkakkuja
2,5dl mantelijauhetta
2,5dl gluteeniton vaalea jauhoseos
2tl leivinjauhetta
1rkl kaardemummaa
1rkl vaniljasokeria
250g pehmeää voita
1,25-1,5dl sokeria
4 kananmunaa
4dl punaista luomumaitoa tai kermaa

Ohje:
- Jauha piparit tehosekoittimella jauhoksi. 
- Sekoita kaikki muut jauhot sekaan.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
- Lisää taikinaan vuorotellen maitoa ja jauhoseosta.
- Taikina saa jäädä löysähköksi.
- Jaa taikina muffinsivuokiin tai mihin ikinä haluat tortut tehdä.
- Paista 200 asteessa 15-25min riippuen, minkä kokoisia tortuista teit. Pienet vaativat vähän paistoaikaa. Kun torttu ruskistuu hiukka pinnalta, niin ota pois uunista.

Koristeluun:
vadelmahilloa
muutama desi tomusokeria ja muutama rkl vettä(sekoita paksuhkoksi sokerikuorrutteeksi. Lisää tomusokeria, jos on liian löysää)

- Pursota hillo ja sokerikuorrute jäähtyneen tortun päälle.
- Anna ihan hetki levätä jääkaapissa.

Tarjoile,
- Sanna💛





Kommentit