Tässä ihana ja helppo kakku jouluun ja näitä ehtii vielä tehdä vaikka viime hetken viemisiksikin. Kirpeän puolukan ja makean valkosuklaan yhdistelmä on vaan niin hyvä. Viime vuonna tuli tehtyä samoja tykättyjä kakkuja enkä voinut näistä täksikään vuodeksi luopua. Kakku valmistuu nopeasti vain sekoittamalla ainekset keskenään. Tein taas noita ihania pieniä versioita, jotka ovat kivoja lahjoja antaa eteenpäin. Tällä ohjeella tulee joko kaksi pientä tai yksi iso kakku. Alkuperäinen ohje löytyy Makulehden sivuilta.
Puolukka-valkosuklaakakku
(Yksi iso kakku tai kaksi pientä)
Raaka-aineet:
150g sulatettua ja jäähdytettyä voita
200g turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä
3 munaa
130g gluteenitonta valkosuklaata
5dl gluteeniton vaalea jauhoseos(Semper)
1dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
2,5 tl leivinjauhetta
200g puolukoita
voita
gluteenittomia korppujauhoja
Koristeluun sulatettua valkosuklaata
Ohje:
- Sekoita voi, jogurtti/kermaviili sekä munat.
- Sekoita kaikki kuivat aineet sekaan yksi kerrallaan.
- Lisää viimeiseksi puolukat, mutta älä sekoita liikaa, jotta edes osa jää kokonaisiksi.
- Voitele vuoka voilla ja ripottele vuokaan gluteenittomia korpujauhoja.
- Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 1h10min, kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsää eli tikkuun ei jää taikinaa.
- Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.
- Koristele täysin jäähtynyt kakku sulalla valkosuklaalla. Sulata valkosuklaa varovaisesti mikrossa.
- Anna kuorrutuksen kovettua jääkaapissa.
Tarjoile,
- Sanna💛
Kommentit
Lähetä kommentti