Tämä kakku on herkullinen yhdistelmä makeaa kinuskia ja kirpeitä puolukoita. Ihana herkku juhlapöytään. Suositteluni tälle reseptille. Kinuskikastikkeen voit halutessasi keittää valmiiksi jo päivää kahta aikaisemmin.
Puolukka-kinuskijuustokakku
(12-15 palaa)
Pohja:
200g gluteenittomia suklaakeksejä
50g sulaa voita
- Vuoraa 20cm kokoinen irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Sekoita keskenään murskatut keksit ja voi ja levitä seos vuoan pohjalle.
Kinuskikastike:
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
- Anna ainesten kiehahtaa kattilassa koko ajan sekoittaen. Keitä sitten hiljaisella lämmöllä noin 10 min.
- Anna jäähtyä jääkaapissa.
Täyte:
5 liivatelehteä
2,5dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
muutama rkl sitruunamehua
250g puolukoita
valmis kinuskikastike
vadelmia
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.
- Ripottele pohja-ainesten päälle puolukat.
- Vaahdota vispikerma ja sekoita sen sekaan kinuskikastike ja tuorejuusto.
- Kuumenna sitruunamehu ja sekoita joukkoon vedestä puristetut liivatteet.
- Sekoita liivateseos nopeasti vatkaten täytteen joukkoon.
- Kaada täyte puolukoiden päälle, painele pinnalle vadelmia ja nosta hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
Kiille:
3 liivatetta
3dl marjamehua
- Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.
- Kuumenna mehu kattilassa ja sekoita joukkoon pehmenneet liivatteet.
- Anna seoksen hiukka jäähtyä.
- Kaada kiillettä pikku hiljaa vadelmien päälle.
- Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.
Herkuttele,
- Sanna💛
Kommentit
Lähetä kommentti