Lakritsi-suklaatryffelit (Gluteeniton)

Kotilieden uusimmassa leivontanumerossa oli tämä resepti ja pakkohan näitä oli testata pienellä muutoksella. Olipa hyviä ja herkullisia. Nämä kätkevät sisäänsä kokonaisen mantelin, joka tekee kokonaisuudesta entistä paremman. Täydellisiä tumman suklaan ja lakritsin ystäville <3


Lakritsi-suklaatryffelit
(24-30kpl)

Raaka-aineet:
1,5 dl kermaa
250g tummaa suklaata(70%)
25g voita

kokonaisia manteleita
lakritsijauhetta
raakakaakaota tai tavallista vaaleaa/tummaa kaakaota

Ohje:
- Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa sekoittaen.
- Lisää joukkoon suklaa ja voija sekoittele niin kauan kuin seos on tasaista ja kaikki on sulanut.
- Nosta seos muutamaksi tunniksi jääkaappiin kovettumaan.

- Tee lautaselle lakritsijauheesta ja kaakaosta makusi mukainen seos, jossa tryffelit pyöritellään. Itse laitoin noin 50/50 raakakaakao/lakritsijauhe,koska tykkään kovasti lakritsista. Jos haluat vain pienen vivahduksen, laita 1/3lakritsia ja loput kaakaota.

- Nosta seos jääkaapista ja ota reilu teelusikallinen taikinaa, paina keskelle kokonainen manteli ja pyörittele palloksi.
- Pyörittele tryffeli jauheessa.
- Nosta valmiit tryffelit hetkeksi kovettumaan jääkaappiin.

Tässä loistava lahjaidea ja herkku jouluun,
- Sanna💛

Kommentit