Herkuista herkuin wiener nougat

Eilen illalla aloin miettimään joulun ruokia ja herkkuja. Vihdoin sain tehtyä itse Wiener Nougatia ja tämähän on aivan älyttömän hyvää ja hyvin lähellä oikeaa. Näitä on myös helppo tehdä vaikkapa lahjaksi, jos niitä sinne pakettiin asti säilyy. Suositteluni tälle joulun ekalle reseptille.


Wiener nougat
(noin 20 palaa)

Raaka-aineet:
200g fazerin sinistä tai muuta maitosuklaata
6 Maraboun Dubbel nougat-patukkaa
50-75g mantelilastuja

Ohje:
- Vuoraa noin 5x20 sentin vuoka kelmulla.
- Sulata suklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa.
- Paahda mantelilastut kauniin ruskeiksi pannulla. Varo, ettei lastut pala.
- Laita astiaan kerroksittain vuorotellen suklaata ja mantelilastuja.
- Aloita suklaakerroksella ja lopeta suklaakerroksella.
- Itse tein tuon kokoiseen vuokaan 3 suklaa- ja 2 mantelikerrosta.
- Kopauta vuokaa pöytää vasten muutaman kerran, jotta päällimmäinen suklaakerros tasaantuu.
- Anna kovettua jääkaapissa.
- Ota suklaa huoneenlämpöön ja nosta pois vuoasta. 
- Anna seistä pöydällä 15-20 min ennenkuin leikaat paloiksi. Kylmänä suklaa saattaa murentua.

Herkuttele,
- Sanna

Kommentit