Västerbottenpaj-pienet juustopiiraat (Gluteeniton)

Västerbotten-juusto ja siitä tehty piirakka on Ruotsissa klassikko. Ihanan maukas ja herkullinen piirakka, jonka kaikki maku tulee juustosta. Tein piirakat muffinsipelteihin, jolloin niistä tulee ihania suupaloja vaikkapa tapaspöytään. Tällä ohjeella saat tehtyä myös yhden ison piirakan vuokaan. Nämä ovat ihanaa tarjottavaa ja ihana lisä esimerkiksi kevyelle tomaattikeitolle, jonka reseptin juuri kirjoittelin blogiin. blogiin. https://kokkausterapiaa.blogspot.fi/2017/11/pehmea-tomaattikeitto-gluteeniton.html


Juustopiiraat
(24 kpl tai yksi iso piirakka)

Raaka-aineet:
100g pehmeää voita
2,5-3dl Semper vaalea gluteeniton jauhoseos
1tl suolaa
2rkl kylmää vettä

- Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää suola ja vesi. 
- Jaa taikina 24 osaan ja painele taikina voideltujen muffinsikolojen pohjalle.

Täyte:
150g Västerbotten- juustoa raasteena
2 munaa
2dl mantelimaitoa
hiukka mustapippuria

- Jaa juustoraaste koloihin.
- Sekoita munat ja maito sekaisin ja mausta mustapippurilla.
- Jaa se kaikkien piiraiden päälle.
- Paista 200 asteessa 7-10min, kunnes piiraat aavistuksen ruskettuu reunoilta.
- Anna piirakoiden jäähtyä ja irrota ne koloista.
- Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.
- Koristele minitomaateilla ja basilikan lehdillä.


Herkuttele hyvillä pikkupiirailla,
- Sanna💛



Kommentit