Viime viikonloppuna tuli tehtyä tapasten jälkkäriksi ihanan raikasta ja juustokakkua kevyempää herkkua. Tuorejuusto korvataan piimällä ja tämähän on aivan loistava kombo mangon kanssa. Lämmin suositus tälle kakulle. Kakku tehdään niin kuin normaali hyydytetty juustokakku.
Mango-piimäkakku
(10-12 palaa)
Pohja:
200g gluteenittomia vaaleita keksejä
75g voisulaa
- Murskaa keksit ja sekoita voin kanssa yhteen.
- Laita leivinpaperi 20cm irtopohjavuoan pohjalle ja levitä pohja-aineet päälle.
Täyte:
5 liivatelehteä
2dl vispikermaa
4dl piimää
0,75dl sokeria
1tl vaniljasokeria
4rkl sitruunamehua
- Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
- Lisää joukkoon piimä ja sokerit.
- Kuumenna sitruunamehu ja purista sekaan pehmenneet liivatelehdet.
- Sekoita sitruunamehu nopeasti täytteen joukkoon.
- Kaada täyte pohjan päälle.
- Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
Kuorrute:
2dl mangososetta(Bonne tai Piltti)
2 liivatelehteä
- Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
- Kuumenna kattilassa sose.
- Vatkaa sekaan liivatelehdet.
- Kaada seos hiukka jäähtyneenä kakun päälle.
- Anna olla jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Tarjoile,
- Sanna💛
Kommentit
Lähetä kommentti