Intialainen butterchicken ja mintturaitakastike(Gluteeniton)

Tykkään tosi paljon itämaisista ruoista ja niitä on tullut kirjoitettua tänne blogiin ihan liian vähän. Ehkäpä yritän nyt seuraavaksi tsempata näiden suhteen. Tämä intialainen voikana on aivan superhyvää herkkua, josta tykkää myös lapset. Mausteista, mutta ei yhtään liian tulista. Tämä resepti tarjoillaan basmatiriisin, mintturaitakastikkeen ja salaatin kera. Ensi kerralla teen mukaan vielä itsetehdyn naanleivän, josta mulla on loistoresepti taskussa. Lämmin suositus tälle reseptille.


Butterchicken
(8 annosta)

Marinadi:
800 g kanafileitä
4dl turkkilaista jogurttia
2tl sitruunamehua
2tl rypsi/oliiviöljyä
2tl garam masalaa
2tl pilkottua tuoretta korianteria

- Sekoita mausteet turkkilaiseen jogurttiin.
- Pilko kana sopiviksi suupaloiksi ja sekoita marinadiin.
- Anna kanojen marinoitua kastikkeessa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

Kastike:
2 sipulia
3-4 tl valkosipulia murskana
60g voita
3 tl sitruunamehua
1tl mustapippuria
3-4tl inkivääritahnaa
2tl garam masalaa
2tl juustokuminaa
2 laakerilehteä
ripaus cayennea

500g paseerattua tomaattia
2tl hunajaa
2,5dl ruokakermaa tai 
Oatly-kaurakermaa(saattaa sisältää hiukka gluteenia)
2-3tl suolaa
40g voita

marinoidut kanafileet

- Kuullota sipuleita öljyssä pannulla, kunnes ne ovat läpikuultavia. 
- Lisää sekaan voi ja kaikki mausteet. 
- Paista näitä pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Älä anna palaa.
- Lisää paseerattu tomaatti, hunaja, kerma ja suola.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 min välillä sekoittaen.
- Ota kastike pois pannulta.
- Lisää pannulle kanat ja paista ne öljyssä melkein kypsiksi.
- Lisää sekaan kastike ja 40g voita.
- Keitä kastiketta 10-15 min.
- Maistele ja lisää tarvittaessa suolaa tai voita.
- Tarjoile basmatiriisin, salaatin ja mintturaitakastikkeen kera(ohje alla). Koristele tuoreella korianterilla.

Mintturaitakastike:
4dl turkkilaista jogurttia
puolikas kurkku raastettuna
4tl hunajaa
4rkl minttua
1tl juustokuminaa
chilirouhetta
1tl suolaa
mustapippuria myllystä

- Sekoita ainekset ja anna vetäytyä jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoilua.


Tästä ihana ruoka viikonlopun dinnerille,
- Sanna💚




Kommentit