Nämä herkulliset sämpylät valmistuvat illalla viidessä minuutissa jääkaappiin kohoamaan ja ovat aamulla valmiita paistettavaksi ilman kohotusta. Ainekset tarvitsee vain sekottaa keskenään ja se on siinä. Poikani pyyteli eilen illalla tuoreita sämpylöitä aamupalaksi ja minä sekoittelin, mitä kaapista löytyi ja yritin tehdä sämpylöistä mahdollisimman ravinnerikkaita, vaikka näissä vehnää onkin. Meillä ihastuttiin näihin "sekoitan kaikkea keskenään"-sämpylöihin, nam! Tämä taikina säilyy jääkaapissa useamman päivän, joten voit paistaa näitä useassa erässä.
Herkulliset pellava-kaurasämpylät
(10-14kpl)
Raaka-aineet:
7,5dl kylmää vettä
25g tuorehiivaa
vajaa 1rkl suolaa
1/2dl pellavansiemenrouhetta
2dl kaurahiutaleita
2dl gluteenittomia kaurajauhoja
n.6-7dl vehnäjauhoja
kourallinen pellavansiemeniä
Ohje:
- Sekoita kulhossa vesi, hiiva ja suola.
- Lisää loput ainekset listassa olevassa järjestyksessä.
- Lisää vehnäjauhot pikku hiljaa ja laita sen verran, että taikina sekoittuu edelleen puuhaarukalla ja se tuntuu paksulta puurolta. Älä tee taikinasta liian paksua.
- Laita kulhon päälle leivinpaperi ja leivinliina.
- Nosta kohoamaan jääkaappiin yön yli.
- Nosta pellille sopivan kokoisia kasoja kahdella lusikalla.
- Laita pinnalle siemeniä ja kaurahiutaleita.
- Paista 220 asteessa 30-35 minuuttia.
Nauti lämpimänä,
- Sanna 💛
Kommentit
Lähetä kommentti