Espanjalainen perunatortilla (Gluteeniton, maidoton)


Tämä oli ihana herkku tapaspöytään. Aion tehdä tätä jatkossa myös aamupalaksi ja lounaaksi. Oli sen verran hyvää! Eli käy aamupalana,lounaana, kylmänä tai lämpimänä tarjottavana sekä lisukkeena monelle ruoalle. Mielestäni tämä oli ehdottomasti parasta kylmänä! Jos teet tämän ruoaksi, voit paistaa tämän loppuun asti pannulla. Jos taas teet suolapaloja tarjoiluun, tee alla olevan ohjeen mukaan ja tuplaa ohje kaksinkertaiseksi 20x20 kokoiseen uunivuokaan.



Espanjalainen perunatortilla
(1 annos ruoaksi, 10 pientä palaa tarjoiluun)

Raaka-aineet:
100 g perunaa
4 miniluumutomaattia
1 pieni sipuli
2rkl vettä
2 munaa
ripaus suolaa

Ohje:
- Leikkaa raaka peruna ohuiksi siivuiksi.
- Leikkaa sipuli pieneksi ja jokainen tomaatti neljään osaan.
- Paista pannulla öljyssä perunaviipaleita, tomaatteja ja sipuleita, kunnes perunaviipaleet ovat lähes kypsyneet(noin 5min).
- Sekoita kulhossa munat,vesi ja ripaus suolaa.
- Jos teet ruoka-annoksen, kaada kananmunaseos pannulle muiden ainesten päälle. 
- Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes kananmunat ovat hyytyneet. 
- Jos teet tämän annospaloiksi, kaada perunaseos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Kaada päälle kananmunaseos. 
- Paista uunissa 150 asteessa kypsäksi, kunnes kananmunat ovat hyytyneet.
- Koristele tuoreella persiljalla ja tarjoile kylmänä tai lämpimänä.

Tämä on herkkua,
- Sanna💛


Kommentit