Suussasulava (varhais)kaalisalaatti (Gluteeniton, maidoton)


Kaalisalaatti on ihan superhyvää ja varsinkin tämä kaalisalaatti! Sitä tulee tehtyä aivan liian harvoin, vaikka se on niin herkullista ja sopii lisukkeeksi minkä kanssa vain. Kaalin ravintoarvot ovat myös loistavat. Todellista superfoodia ja halpaa sellaista. Tämä salaatti on ehdottomasti parasta varhaiskaalista, mutta onnistuu loistavasti myös tavallisesta. Vielä oli hyviä varhaiskaaleja kaupassa tarjolla, kun eilen taas tein tätä satsin. Me söimme tätä bataattiranskalaisten ja kanafileiden kera. Tämä salaatti on helppo tehdä ja on 10 minuutissa jääkaapissa muhimassa sekä alle puolessa tunnissa valmiina ruokapöydässä. Salaatti kestää hyvin myös muutaman päivän jääkaapissa. Kokeile tätä ja ihastu <3



Suussasulava kaalisalaatti
(Kulhollinen)

Raaka-aineet:
1 iso (varhais)kaali noin 600-800g

Tillikastike:
1dl silputtua tilliä
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
3tl sinappia
1tl juoksevaa hunajaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

- Pilko kaali pieniksi suikaleiksi veitsellä.
- Laita suikaleet puhtaan keittiöpyyhkeen väliin ja pyörittele hetken pehmeämmäksi.
- Laita kaalit isoon kulhoon.
- Sekoita kastikkeen ainekset ja maistele. Lisää tarvittaessa jotain ainesta.
- Kastiketta voit tehdä halutessa reilumminkin, jos haluat sitä kunnolla sinne joukkoon. Pelkän oliiviöljynkin pieni lisäys lisää kastikkeen määrää.
- Kaada kastike kaalien päälle ja sekoita kunnolla.
- Anna vetäytyä hetken jääkaapissa.

Nauti sellaisenaan tai lisukkeena,
- Sanna💚

Kommentit