Raikas passionjuustokakku ( Gluteeniton)

Olen aina tykännyt kovasti passionista, koska se on maultaan niin raikas. Tukussa on myytävänä erilaisia hedelmäpyreitä, jotka ovat loistavia esimerkiksi kakkuihin. Niitä myydään yleensä kilon paketeissa. Passionpyree on 90% täyttä tavaraa, joten kunnon aineksesta on kyse. Suosittelen hommaamaan mahdollisuuksien mukaan tukkukortin ja käydä katsomassa myös oman paikkakunnan valikoimaa. Tämä kakku on tehty kuvassa puolikkaalla ohjeella kutsuille ja näyttää sen myötä vähän surkean pieneltä ja ajatuksissani tein sitten tuon päällisen kokonaisena määränä, joten siksi se on valunut kakun reunoille. Eli alhaalla oleva ohje on tuplamäärä kyseiseen kakkuun, joka on aika "normaali" juustokakun koko. Ohjeen voi tehdä 18-24cm vuokaan riippuen, haluatko kakusta leveämmän vai korkeamman.  




Passionjuustokakku
(10-14 hlö)

Pohja:
200g gluteenittomia suklaakeksejä
50-75g voisulaa

- Murskaa keksit pieneksi ja sekoita voisulan kanssa.
- Päällystä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja laita pohja-ainekset päälle.

Täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
4dl vispikermaa
6 liivatelehteä
muutama rkl vettä
3dl passionpyreetä tai 10-15 passionin sisus
1,5dl sokeria

Päällinen: 
1-2dl passionpyreetä
2-3 liivatelehteä 

Ohje:
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.
- Lisää passionpyree sekä sokeri.
- Kuumenna muutama rkl vettä ja lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet voimakkaasti sekoittaen. 
- Sekoita liivateseos täytteeseen nopeasti vatkaten.
- Laita täyte pohjan päälle vuokaan ja laita vähintään 4 tunniksi jääkaappiin hyytymään.

Päällisen ohje:
- Kuumenna passionpyree kattilassa ja lisää sekaan vedessä pehmenneet liivatelehdet.
- Kaada hiukka jäähtynyt seos lusikan avulla hiljalleen kakun päälle.
- Laita kakku hyytymään ainakin tunniksi.
- Koristele.

Herkuttele,
- Sanna💚

Kommentit