Pataleipä (Gluteeniton,maidoton)

Tässä gluteenittoman pataleivän ohje. Tämä on hyvä resepti ja maistajat eivät olisi uskoneet tätä gluteenittomaksi leiväksi eli silloinhan resepti toimii loistavasti! Suosittelen niin lämpimästi kokeilemaan juuri tätä reseptiä <3 Helppo tehdä ja ihana saada aamupalalle tuoretta leipää, jossa on rouskuvan rapea pinta ja pehmeä sisus. Tähänhän ei voi kuin rakastua.


Pataleipä

Raaka-aineet:
2dl appelsiinimehua
2dl vettä
1tl psylliumia
1,5tl suolaa
1rkl chian siemeniä
2-4rkl siemeniä
2dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5dl gluteenittomia kaurajauhoja
vajaa tl kuivahiivaa


Ohje:
- Kuumenna mehu ja vesi kädenlämpöiseksi.
- Sekoita joukkoon psyllium, suola, chia, siemenet ja kaurahiutaleet.
- Sekoita joukkoon loput aineet. Sekoita vain sen verran, että ainekset menee tasaiseksi. Älä vaivaa. 
- Peitä kelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä vähintään 12 tuntia.

- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita pata kannen kera uuniin.
- Anna kuumeta ja ota sitten pata pois uunista. Laita pohjalle hiukka rypsiöljyä ja kumoa taikina pataan.
-Laita kansi päälle ja nosta uuniin.
- Muistathan, etten käytä liian isoa pataa, jotta leivästä tulee oikean mallinen ja se ei jää matalaksi. Uuniin sopiva kattila käy valmistukseen myös loistavasti.
- Paista kannen kera 30 min ja sitten ilman kantta 15-20min.
- Anna leivän hetki vetäytyä pöydällä ennen tarjoilua.

-Sanna💚

Kommentit