Lohivoileipäkakku

Voileipäkakut on mun suurta herkkua ja niitä tulee tehtyä ihan liian harvoin. Nyt päätin pitkästä aikaa tehdä ihan vaan kotioloihin oman kakun ja tämä sopiikin juuri vaikka muutaman hengen kyläilyille tarjottavaksi. Tämä kakku on kooltaan 10-12 hengen kakku eli, jos tarvitset reseptin isommalle porukalle, niin tuplaile määrää sen mukaan. Tämä kakku on kaikin puolin helppo ja yksinkertainen tehdä ja täytteeseen tulee vain muutamaa eri juttua. Tämä oli oikein herkullista ja jää kalakakkujen suosikiksi ehdottomasti :) Koristeluihin ei hirveästinyt panostettu, kun sitä ei kellekään tarjoiltu.


Lohivoileipäkakku
(10-12hlö)

Raaka-aineet:
12 palaa täysjyväpaahtoleipää
3-400g savulohta
200g ruohosipulituorejuustoa
200g turkkilaista jogurttia
1/3 punttia tilliä
suolaa,mustapippuria
2-3dl maitoa kostutukseen
300g maustamatonta tuorejuustoa
250-300g graavilohta koristeluun
kurkkuraastetta ja salaattia 

Ohje:
- Leikkaa leivistä reunat pois ja laita neljä leipää alustalle.
- Kostuta leivät maidolla.
- Sekoita lohi, ruohosipulituorejuusto, turkkilainen jogurtti, tilli ja suola sekä pippuri kulhossa. Maistele sopiva suolan määrä.
- Levitä puolet täytteestä leipien päälle.
- Laita kerroksen päälle taas neljä leipää, kostuta ja levitä lopputäyte päälle.
- Levitä päälle loput leivät ja kostuta. 
- Päällystä kakku maustamattomalla tuorejuustolla.
- Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään seuraavaan päivään.
- Koristele ja tarjoile.

Tämä on herkkua 
- Sanna💚


Kommentit