Kolmen suklaan juustokakku (Gluteeniton)

Tästä kakusta on netissä jos jonkinlaisia versioita. Tämä on yksi minun suosikkikakku ja kerää aina kehuja tarjottavana. Kaikissa nettiversioissa on aina iso kasa lisättyä sokeria, jota en itse ymmärrä, koska tähän kakkuun tulee jo muutenkin yli 300g suklaata ja se riittää makeutukseksi enemmän kuin hyvin. Tässä siis niin herkullinen kakku(terveelliseksi ei voi sanoa), mutta astetta terveellisempänä.



Kolmen suklaan juustokakku

Pohja:
150-200g gluteenittomia suklaakeksejä
50-75g voita

- Murskaa keksit ja sekoita voin kanssa.
- Levitä leivinpaperilla päällystetyn n. 22cm irtopohjavuoan  pohjalle.

Täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
400g rahkaa
2,5 dl maitoa(manteli)
2dl vispikermaa
6 liivatelehteä
1/2 sitruunan mehu+vettä(yhteensä 1dl mitallinen)
120g tummaa suklaata
120g maitosuklaata
120g valkosuklaata

- Laita liivatelehdet vähintään 10 minuutiksi pehmenemään kylmään veteen.
- Vaahdota kerma.
-Sekoita joukkoon tuorejuusto, rahka ja maito. Vatkaa tasaiseksi.
- Jaa seosta yhtä paljon kolmeen eri kulhoon.
- Jaa kolmeen kuppiin myös sitruunavesi.
- Paloittele eri suklaat omiin mikron kestäviin kippoihin.
- Sulata tumma suklaa mikrossa. Sekoita se vispaten yhteen tuorejuustokulhoon.
- Kuumenna yksi sitruunavesi. Lisää joukkoon reippaasti sekoittaen 2 liivatetta.
- Vatkaa neste reippaasti tummasuklaaseokseen.
- Levitä seos pohjan päälle.
- Anna hyytyä jääkaapissa 20 min.
- Tee seuraavaksi maitosuklaakerros samalla lailla. Anna hyytyä 20 min.
- Viimeiseksi valkosuklaakerros.
- Anna koko kakun hyytyä mielellään yön yli tai vähintään 4 tuntia.
- Irrota varovaisesi vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

Tästä tykätään varmasti,
- Sanna💛

Kommentit

  1. Kiitos reseptistä. Olen monta kertaa tehnyt tämän gluteenittomana, muuntamalla vaan netistä löytyvää. Mutta kiva kun tämä on vähän kevyempi versio, kokeiluun menee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepas hyvä. Juu kannattaa testata :) Nyt maistuu se suklaa eikä pelkästään sokeri.

      Poista

Lähetä kommentti