Ihan paras mango-mansikkaraakakakku (Gluteeniton, maidoton, raaka)

Oletko koskaan maistanut raakakakkua tai miettinyt, pitäisikö sellaista joskus kokeilla? Jos vastaus on ei, kokeile tätä. Jos olet tehnyt monta monituista kertaa aiemminkin tai syönyt useita kertoja, niin kokeile tätä. Jos et ole koskaan tykännyt raakakakuista, niin kokeile tätä. Jaan teille mun ehdottomasti parhaimman raakakakkuohjeen, joka on hioutunut tällaiseksi useimpien tekokertojen jälkeen. Kuvassa oleva kakku on tehty kolminkertaisena eli noin 25-30 hengelle ja alla oleva ohje on yksinkertainen eli 6-10 hengelle. Muista liottaa täytteen cashewpähkinät. Pähkinät muuttuvat ihanan kermaisiksi, kun ne liotetaan kunnolla. Tämä yksilö lähti eilen kirjajulkkareihin tarjottavaksi ja jännitin kovasti, mitä tykkäävät, kun oli minulle ensimmäinen ihan tilauksesta tehty kakku. Kakusta oli tykätty kovasti ja se oli saanut paljon kehuja. JEEEEE💖💖💖💖

Valmis kakku koristeltu kaakaonibseillä

Cashewpähkinät vedessä likoamassa(vähintään 4h/mielellään yön yli)


Mango-mansikkaraakakakku

Pohja:
reilu 1dl pähkinöitä/manteleita
n. 7-10 taatelia
ripaus laadukasta suolaa
muutama tippa vettä

- Rouhi pähkinät ja taatelit tehosekoittimella pieneksi. Tähän on kätevä pieni tehosekoitin esim Lidl tai Tupper, jos et omista kunnon tehosekoitinta.
- Ripsaise suolaa sekaan ja lisää muutama tippa vettä.
- Levitä taikina 16-20cm kokoisen, leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle.
- Laita jähmettymään jääkaappiin tai pakastimeen.

Täyte:
n. 6dl cashewpähkinöitä
4 sitruunan mehu
2tl aitoa vaniljajauhetta
n. 2dl kookosöljyä
n. 1-1,5dl hunajaa
1 rasia Lidlin pakastettuja mangokuutioita
100-250g mansikkaa

- Aloita kakun valmistelut aikaisemmin laittamalla pähkinät likoon.
- Liota cashewpähkinöitä kylmässä vedessä vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli.

- Kun aloitat tekemään kakkua, laita kookosöljypurkki kuumaan veteen, jotta öljy alkaa sulamaan.
- Kaada pähkinöistä vesi pois.
- Laita pähkinät tehosekoittimeen ja jauha ne ihan pieneksi. 
- Lisäile muut aineet pikku hiljaa paitsi mansikat ja mangokuutiot.
- Anna tehosekoittimen jauhaa seosta rauhassa. Muista pysäyttää sekoitin välillä, jos kone ei kestää pitkää pyöritystä.
- Jos seos liimautuu tehosekoittimen reunalle, ota se aina välillä kaapimella irti.
- Anna koneen pyörittää seosta niin kauan, että se on silkkisen pehmeää. Tämä vaihe on tärkeä! Sitä tasaisemman saat, kun jaksat vaan pyörittää aineksia hetken.
- Muista maistella! Varsinkin hunajan määrä pikku hiljaa joukkoon, jotta löydät juuri sinulle sopivan makeuden. Itse laitan max tuon 1dl.

-Jaa seos puoleksi. Lisää tehosekoittimeen puolikas täytteestä + mansikoita. Anna jauhaa tasaiseksi ja taas maistele sopiva mansikoiden määrä. Varoitus!! Älä syö tässä vaiheessa koko täytettä vaan jätä jotain myös kakkuun😃 Se on niin herkkua, että se tekisi mieli vetää lusikalla suoraan kannusta.
- Levitä täyte pohjan päälle ja heitä pakkaseen. Anna olla pakkasessa noin 15-20min.
- Tee toinen täytepuolikas sillä aikaa. Lisää hiukka kovettuneen mansikkatäytteen päälle.
- Anna koko kakun levätä pakkasessa vähintään 4 tuntia.
- Ota kakku sulaan vähintään 1h ennen tarjoilua ja koristele. 
- Tämä kakku pysyy hyvin kasassa myös jääkaapissa eli sitä ei tarvitse enää uudestaan pakastaa.

Ihania terveellisiä herkutteluhetkiä,
- Sanna💚 

Kommentit