Pizzapohja, tomaattikastike ja basilikaöljy (Gluteeniton, maidoton)

Tein tätä gluteenitonta pizzapohjaa ekan kerran viime talvena ja se oli kertalaakista aivan loistava! Koostumus hyvä, helppo levittää ja ihana rapeus. Pohja kannattaa muistaa jättää mahdollisimman ohueksi. Ja pizzahan ei ole mitään ilman itsetehtyä tomaattikastiketta, joka on valmis 10 minuutissa. Basilikaöljy on myös aivan ihanaa valmiin pizzan päälle. Sen käyttö ei tietty sovi ihan kaikkiin täytteisiin, mutta esimerkiksi mozzarellan ja tomaatin kanssa se on täydellinen pari :) Pizza kannattaa paistaa kunnolla kypsäksi, että reunat muuttuvat hiukka rapsakoiksi ja halutessa lisäämään pohjan kypsyyttä, voi uunia pitää hetken alalämmöllä(tämä ei pakollista). Itselle täytteeksi löysi tällä kertaa katkarapu, tomaatti, herkkusieni, mozzarella, chilitonnikala, jalapenot ja ananas. Ja päälle basilikaöljyä. Aivan superhyvää, vaikka täytteitä tulikin tällä kertaa laitettua suomalaisittain runsaasti, mutta ne sopivat loistavasti yhteen.

 


Tomaattikastike
(määrä noin 2-3 pizzalle)

1 iso prk paseerattua tomaattia
3-5rkl tomaattipyreetä
3-5rkl ketsuppia
2tl suolaa
ripaus mustapippuria
2rkl oreganoa

- Laita aineet kattilaan ja keitä kokoon ensin kiehuttaen ja sitten miedolla lämmöllä noin 10 min. 
- Kastikkeen voi siirtää heti lämpimänä pizzan päälle tai tehdä jo aikaisemmin valmiiksi ja käyttää kylmänä.

Pizzapohja
(2 pellillistä)

4dl reilun kädenlämpöistä vettä
1/2pss kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
7,5dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1dl hyvää oliiviöljyä

- Sekoita hiiva ja suola lämpimään veteen. 
- Lisäile jauhoja pikkuhiljaa desi kerrallaan sekoittaen.
- Lisää oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi.
- Anna taikinan vetäytyä vain pari minuuttia, niin se on helpompi käsitellä. 
- Levitä taikina kahdelle pellille. Levitys käy hyvin ihan käsin, mutta jos tuntuu, että taikina jää kiinni, kostuta käsiä pienessä tilkassa öljyä.
- Tee pohjasta ohut.
- Laita heti kohottamatta päälle tomaattikastike, sitten juustoraaste ja haluamasi täytteet.
- Paista 225 asteessa 15-20 min.

Basilikaöljy

1 basilikan lehdet
noin 1dl oliiviöljyä
ripaus suolaa

- Laita ainekset tehosekoittimeen(itse käytän Tupperwaren pientä tehosekoitinta).
- Sekoita kunnolla ja lisää sen verran öljyä riippuen, kuinka löysää siitä haluat.
- Ripottele öljyä valmiin pizzan päälle.
- Öljy käy loistavasti myös esimerkiksi mozzarellaleipien päälle ja sosekeittoihin tuomaan pientä vivahdetta.

Ihania pizzahetkiä,
- Sanna💛

Kommentit