Letut (Gluteeniton, maidoton)

Heippa! Aloitetaas syksyn bloggaukset yksinkertaisella, mutta aavistuksen haastavalla reseptillä gluteenittomasti eli letuilla. Jotta saat letuista ohuita, hyvänmakuisia ja taikina pysyy vielä kasassakin varsinkin, jos paistat isolla lettupannulla(pieniä paistaessa kasassa pysyy melkein mikä vain), pitää seos olla juuri sopivaa. Lettutaikinaan löytyy myös valmis jauhosekoitus kaupoista, mutta haluan sekoittaa tämän itse, koska varsinkin kaurajauhot lisäävät lettujen ravintoarvoa.



Lettutaikina

Raaka-aineet:
1l mantelimaitoa
4 kananmunaa
2,5dl vaaleaa tai tummaa gluteenitonta jauhoseosta
2,5dl gluteenittomia kaurajauhoja
1tl suolaa
3tl sokeria
voita tai margariiniä/öljyä paistamiseen

Ohje:
- Sekoita kananmunat kunnolla maidon sekaan. Lisää jauhot pikku hiljaa vatkaten. 
- Lisää loput aineet.
- Paista letut pannulla.
- Tarjoa kookoskermavaahdon tai tavallisen kermavaahdon sekä tuoreiden marjojen kera.

- Sanna💛

Kommentit