Suussasulava raparperi- kinuskikakku (Gluteeniton)

Mietin ennen viikonlopun synttärijuhlia, että haluan ehdottomasti käyttää raparperia ainakin yhteen kakkuun, koska sitä löytyy nyt pihalta ja paljon. Mieleeni tuli kinuskin ja raparperin yhdistäminen, koska kirpeä ja makea sopii loistavasti yhteen. Tästä kakusta tuli niin hyvä ja keräsi paljon kehuja, että en voi kyllä ku suositella tämän leipomista :) Kakussa tehtiin erikseen pohja, sitten raparperitäyte ja päällimmäiseksi kinuskituorejuustotäyte. Raparperi jäi ihanan kirpakaksi ja kinuski hiukka makeaksi, mutta ei yhtään liikaa. Tämä sopii loistavasti vaikkapa Juhannuksen kakuksi ja se on reilunkokoinen. Itse tein sen 26cm vuokaan, mutta 24cm vuoka riittää myös ja silloin saat kakusta hiukka korkeamman.


Raparperi-kinuskikakku 
(noin 20 palaa)

Kinuski:
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria

- Keitä näistä kattilassa kinuski. 
- Sekoita koko ajan ja anna kiehahtaa.
- Keitä sitten miedolla lämmöllä sekottaen noin 10 min.
- Anna kinuskin jäähtyä jääkaapissa kylmäksi tai vähintään huoneenlämpöiseksi.
- Tämän voi tehdä valmiiksi jo päivää tai paria aikaisemminkin.

Pohja:
100g pehmeää voita
2,5dl Semper vaalea gluteeniton jauhoseos
ripaus suolaa
1/2dl vettä

- Vuoraa 24/26cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Nypi jauhot ja voi sekaisin.
- Laita ripaus suolaa ja vesi sekaan.
- Taputtele taikina vuoan pohjalle.
- Taikina saa olla hiukka löysää, jotta siitä ei tule kova pohja.

Raparperitäyte:
5-700g raparperia
2rkl perunajauhoja
100g voita
1dl sokeria

- Kuori raparperit ja pilko ne siivuiksi, pyörittele perunajauhojen sekaan ja laita pohjan päälle.
- Keitä kattilassa sokeri ja voi sekaisin löysäksi nesteeksi.
- Ripottele se raparperien päälle.
- Paista 200 asteen uunissa noin 35min. 
- Anna pohjan jäähtyä.

Kinuskituorejuustotäyte:
Keitetty kinuski
4 liivatetta
200g tuorejuustoa
2dl vispikermaa
2 valkuaista
4rkl sitruunamehua

- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään kymmeneksi minuutiksi. 
- Vatkaa kinuski vaahdoksi.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi toisessa kulhossa.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi kolmannessa kulhossa.
- Sekoita kinuskin joukkoon tuorejuusto, sitten kerma ja valkuaiset varovasti.
- Kuumenna sitruunamehu ja sekoita vedestä puristetut liivatelehdet.
- Sekoita ne reippaasti täytteen sekaan ja kaada täyte vuokaan.
- Hyydytä jääkaapissa mielellään yön yli tai vähintään 4 tuntia.
- Koristele haluamallasi tavalla.
- Minun kakussa oli macaronin kuoria sekä suklaasydämiä.  

Tämä on herkkukakku,
- Sanna💛

Kommentit

Lähetä kommentti