Mango-marenkikakku (Gluteeniton)

Meillä herkuteltiin Juhannuksena tällä helpolla ja niin taivaallisen hyvällä kakulla. Kakku on ihanan rapea, raikas eikä yhtään liian makea. Marenkilevyt voit tehdä jo paljonkin etukäteen valmiiksi ja ne on myös kätevä vierasvara, joka säilyy huoneenlämmössä viikkoja. Marenkiohjeesta tulee 2 kpl halkaisijaltaan noin 20cm levyä. Kakkuun käytin vain yhden levyn ja toisen säästin myöhempää käyttöä varten.




Mango-marenkikakku
(6-8hlö)

Marenki:
5 valkuaista
1dl sokeria
2tl maizenaa

- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Lisää sokeri pienissä erissä.
- Siivilöi lopuksi sekaan maizena.
- Tee taikinasta 2kpl noin 20cm halkaisijaltaan olevaa levyä tai sitten yksi pellin kokoinen levy.
- Paista 125 asteessa 1,5-2 tuntia, kunnes marenki on kuivunut.
- Marenki voi hieman tummua paiston aikana, mutta jos et halua tummumista, peitä se pienen paistamisen jälkeen leivinpaperilla.
- Jäähdytä pohja kokonaan ennen kuin irrotat sen leivinpaperista varovaisesti.

Täyte:
2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2-3dl Bonne-mangososetta
0,25dl sokeria

Koristeluun tuoreita mansikoita sekä 2 passionhedelmää.

- Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon muut aineet. 
- Maista seosta ja lisää makusi mukaan tarvittaessa lisää mangososetta tai sokeria.
- Laita täyte marenkipohjan päälle juuri ennen tarjoilua.
- Koristele tuoreilla mansikoilla ja passionhedelmällä.


- Sanna💛

Kommentit