Kasvis-lihaperunasoselaatikko( Gluteeniton, maidoton)

Alkuviikosta oli kuumeinen mietintä, mitä sitä taas tekisi ruoaksi. Jääkaapissa oli kaksi pakettia jauhelihaa ja ne piti käyttää ja halusin tehdä jotakin uutta, mitä ei ollut ainakaan hetkeen tehnyt ja vielä ruokaa, jota riittäisi muutamaksi päiväksi kesälomalaisille koululaisille. Sitten keksin kasvis-lihaperunasoselaatikon, jota olen tehnyt perunan muodossa joskus aikoja sitten. Tästä ruoasta tulee pääosin mieleen vain omat kouluajat ja liisterinen laatikko, mutta itsetehtynä tämä on kyllä kaikkea muuta ja uppoaa lapsillekin vauhdikkaasti lautaselta. Tästä tulee iso annos ruokaa ja riittää useammalle syöjälle tai useammaksi päiväksi.


Kasvis-lihaperunasoselaatikko

Raaka-aineet:
1kg perunoita
500-100g porkkanoita
2palsternakkaa
pala lanttua
mantelimaitoa
kasvisrasvaa(maidoton) tai voita
2 sipulia
800g jauhelihaa
3 kananmunaa
suolaa, pippuria,paprikajauhetta

Ohje:
- Kuori perunat sekä kasvikset kattilaan. Pilko perunat lohkoiksi ja kasvikset pienemmiksi kuutioiksi. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Tee näistä löysä muusi, johon laitat sekaan voita, suolaa ja mantelimaitoa.
- Paista pannulla jauheliha ja sipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
- Sekoita uunivuoassa kananmunat, muusi ja jauheliha. 
- Paista 200 asteessa 1-1.5h, kunnes pinta on kauniin ruskea.
- Tarjoa vihersalaatin kera.

Tästä helppo ja riittoisa ruoka kesäpäiville,
- Sanna

Kommentit