Tämä on maistuva piirakka juhlaan kuin juhlaan. Kevyttähän tämä ei ole, koska voita löytyy pohjasta reilusti, mutta niin herkullista. Tästä ohjeesta tulee pellillinen ja tämä on nopea valmistaa.
Feta-tomaatti-parsakaalipiirakka
(pellillinen)
Raaka-aineet:
300g voita
2dl Semper vaalea gluteeniton jauhoseos
1dl Lidl gluteenittomia kaurajauhoja
muutama rkl vettä
ripaus suolaa
400g fetaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
500g parsakaalta
6dl punaista luomumaitoa(Tai Oatly-kaurakermaa)
4 kananmunaa
mustapippuria rouhittuna
Ohje:
- Nypi jauhot ja voi sekaisin. Lisää suola ja vesi.
- Levitä pellille jauhotetuin käsin.
- Keitä parsakaaleja pienessä vesimäärässä kattilassa noin 10-15 min, jotta ne hiukka pehmenevät.
- Levitä ne pohjan päälle.
- Murustele päälle feta sekä levitä puolitetut tomaatit.
- Sekoita maito, kananmunat ja mustapippuri.
- Kaada tasaisesti täytteen päälle.
- Paista 200 asteen uunissa 35-40 min,jolloin pinta hiukka ruskettuu.
- Tarjoa piirakka hiukka lämpimänä.
- Sanna💛
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKiva, että maistui :)
Poista