Twix-piirakka (Gluteeniton)

Tämä on niin hyvää! Mielestäni melkeinpä parempaa kuin tavallinen Twix. Tosi rapea keksipohja, ihana toffeesisus ja suklaapäällinen. Tätä kannattaa testata. Uppoaa nopeasti suihin eikä mitään jää jäljelle. Tämän voit tehdä myös pitkulaisen malliseen vuokaan ja leikata siitä kapeita siivuja. Tämä kannattaa tarjoilla jääkaappikylmänä. Alkuperäinen ohje on Kinuskikissan sivuilta.


Twixit alareunassa valmiiksi leikattuina paloina.

Twix-piirakka

Pohja
 Raaka-aineet:
100g voita 
0,25dl sokeria
1 keltuainen
1,75dl Semper vaalea gluteeniton jauhoseos

- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää keltuainen kunnolla vatkaten.
- Lisää jauhot.
- Levitä pohja 20-22cm irtopohjavuokaan, jossa on leivinpaperi alla.
- Paista pohjaa 200 asteessa 10-12 min.

Toffee
Raaka-aineet:
100g voita
1dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria
0,5dl sokeria
1tl vanilja-aromia
hyppysellinen suolaa

- Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
- Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes seos hiukan paksunee.
- Varo keittämästä liikaa, jotta seoksesta ei tule kovaa ja sitkeää.
- Voit testata toffeen valmiutta kylmään veteen. Tiputa sinne nokare kattilasta. Ota toffee käteen. Jos saat siitä muotoiltua pallon, toffee on valmista.
- Kaada valmis seos valmiin pohjan päälle ja nosta ainakin tunniksi jääkaappiin.

Kuorrute:
120-150g gluteenitonta maitosuklaata 

- Sulata suklaa mikrossa ja kaada kovettuneen toffeen päälle.
- Kuvioi pintaa lusikan pyöreällä puolella.

Tästä herkku vaikka äitienpäiväksi
- Sanna💛



Kommentit