Thaimaalainen kanakeitto (Gluteeniton, maidoton)

Tänään syötiin pitkästä aikaa terveellistä ja herkullista Thaimaalaista kanakeittoa, missä on vain kasviksia ja lihaa. Tein tänään siitä "lapsellisen" version eli jätin tuoreet chilit pois. Kun tehdään ruokaa vaan meille kahdelle, niin tykkäämme tulisesta kovasti ja silloin ei chilejä säästellä(varsinkin mieheni,joka syö HYVIN tulista ruokaa). Kookosmaito tuo keittoon ihanan pehmeän maun. Muistathan antaa keiton hiukka jäähtyä ennen syömistä. Kookospohjaisissa keitoissa maut eivät pääse oikeuksiinsa liian kuumana.Tästä ohjeesta tulee iso kattilallinen.


Thaimaalainen kanakeitto
(6-10 annosta)

Raaka-aineet:
1kg kanafileitä
2-3 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
4 tomaattia
2 paprikaa
1 kesäkurpitsa
1L vettä
1/2 pötkö tomaattipyrettä
2prk kookosmaitoa
2tl sitruunaruohotahnaa
(1-2 voimakasta tuoretta chiliä)
suolaa, mustapippuria, sitruunapippuria, paprikaa, broilerimaustetta, currya, chiliä, inkiväärijauhetta

Ohje:
- Paista kanafileet öljyssä ja voissa.
- Mausta kanat mausteilla ja sitruunaruohotahnalla. Mausteita saa laittaa reilusti(varsinkin suolaa), koska keittoon tulee paljon nestettä ja se imasee maut. 
- Laita sekaan sipulit ja anna hautua 5min. 
- Lisää vesi ja anna kiehahtaa.
- Lisää sekaan kookosmaito, tomaattipyre sekä chili. 
- Anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 min. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Herkullisia keittohetkiä,
- Sanna💛

Kommentit