Superherkulliset juustokakku-bataattibrowniet (Gluteeniton, jauhoton)

Eipä kuvasta ihan ensimmäisenä uskoisi, että tämä ihana herkku on jauhoton ja siinä on kokonaisessa pellillisessä vain 0,75dl lisättyä sokeria ja että pohja on tehty osaksi bataatista. Maku on ihana!! Minulla on ollut tämä moneen kertaan muokattu resepti hukassa ja tein tätä useasti tuossa parisen vuotta sitten. Nyt se onneksi tippui yhden reseptikirjan välistä. Olen kylläkin yrittänyt kehitellä vastaavaa tänäkin aikana, mutta kun kerran pääsee täydellisyyteen, niin se maku kyllä jää mieleen. Nyt pääsee taas herkuttelemaan näillä.


Juustokakku-bataattibrowniet
(pellillinen)

Bataattibrownie:
200g tummaa suklaata
300g keitettyä bataattia
1dl juoksevaa hunajaa
6 kananmunaa
6rkl raakakaakaota
2rkl kookosjauhoja
2rkl kookosöljyä
1tl vaniljajauhetta
2tl ruokasoodaa
1tl suolaa

Ohje:
- Muussaa bataatit sauvasekoittimella.
- Sulata suklaa & öljy.
- Vatkaa kananmunat ja hunaja vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon suklaaseos ja kaikki muut aineet.
- Levitä täyte pellille odottamaan.
- Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.

Juustokakku:
600g maustamatonta tuorejuustoa
3 kananmunaa
0,75dl sokeria
1tl vaniljasokeria

- Sekoita ainekset keskenään vatkaimella.
- Valuta brownien päälle.
- Vedä lusikalla viivoja taikinan päälle pitkittäin, jotta taikinat hiukka sekottuvat. 
- Paista 160 asteessa 30-35min.

*Jos et ole tumman suklaan ystävä, niin voit vaihtaa suklaan maitosuklaaseen.
* Tämän voit tehdä myös neliön malliseen hiukka uunipeltiä pienempäänkin vuokaan. Silloin leivoksesta tulee korkeampi. Nuo näyttää kuvassa korkeammalta kuin ovatkaan, koska ovat läheltä kuvattu.

Lämmin suositus tälle,
- Sanna💛

Kommentit