Melanzane alla parmigiana eli tomaatti-munakoisovuoka

Melanzane alla parmigiana on mielestäni parasta kasvisruokaa, mitä olen ikinä eläissäni maistanut. Ja se mikä siinä on hauska, niin sehän ei maistu kasvisruoalle ollenkaan. Ihanan täyteläinen ja täyttävä herkku. Alkuperäinen ohje löytyy Maku-lehden sivuilla. Minä tuunasin ohjetta hiukan ja lisäsin siihen Nyhtökauraa, jotta siihen tulisi enemmän proteiinia. Suosittelen lämpimästi sinunkin tekevän niin, maistui hyvältä. Eli tämä ohje ehdottomasti kokeiluun niille ei-kasvisruokatyypeille myös. Meillä tykättiin kovasti tästä herkusta! Ohje ei ole gluteeniton Nyhtökauran vuoksi, joka kuitenkin sisältää aivan minimin gluteenia. Eli sopii niille, jotka eivät ole täysin yliherkkiä sille ja syövät normaalistikin tavallista kauraa. Voit jättää kyseisen pois, niin saat täysin gluteenittoman version tai korvata sen Härkiksellä, joka on myös loistava tuote.



Melanzane alla parmigiana

Raaka-aineet:
2 munakoisoa
2 sipulia
oliiviöljyä
1/2 tuubi tomaattipyreetä
iso prk tomaattimurskaa
2-3rkl balsamiviinietikkaa
1,5dl parmesaania
250g mozzarellaa
1puntti tuoretta basilikaa
1pkt nyhtökauraa
oreganoa, suolaa, mustapippuria

Ohje: 
- Leikkaa munakoisot noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
- Ripottele viipaleille suolaa ja anna vetäytyä noin 15 min.
- Painele viipaleet kuiviksi talouspaperilla.
- Voitele munakoisot kevyesti oliiviöljyllä ja paahda ne paistinpanulla hiukka ruskehtaviksi.
- Nosta viipaleet leikkuulaudalle odottelemaan.
- Paista sipuli oliiviöljyssä ja lisää sitten sekaan tomaattipyree. Anna hetki keittyä.
- Lisää sekaan tomaattimurska ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 10 min. 
- Lisää lopuksi nyhtökaura ja pyöräytä se kastikkeen sekaan. Mausta suolalla, oreganolla ja pippurilla. Itse tykkään taas reilusti maustetusta, mutta hyvä perusmäärä olisi 1tl suolaa ja pippuria sekä 1rkl oreganoa. Itse laitan varsinkin suolaa ja oreganoa reippaammin.
- Lisää sekaan viimeiseksi balsamiviinietikka.
- Raasta parmesaani ja leikkaa mozzarella ohuiksi siivuiksi.
- Kokoa vuokaan kerroksittain  kastiketta, munakoisoviipaleita sekä mozzarellaa, parmesaania ja basilikan lehtiä. Jätä päällimmäiseksi juusto/kastikekerros.
- Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä 15 min folion alla ennen tarjoilua.
- Koristele tuoreilla basilikan lehdillä ja parmesaaniraasteella.

Tämä on niin hyvää, ettei sanotuksi saa!
- Sanna💛

Kommentit