Punajuuri, mun lempijuures yhdistettynä risottoon. On kuulkaas niin hyvää!! Tätä vaikkapa lauantai-illan dinnerille. Söimme tätä viime viikonloppuna ja mieheni siihen kommentoi, että muista ehdottomasti laittaa tämä resepti blogiin. Juu muistanhan minä 😁
Punajuuririsotto kanafileiden, paistetun vuohenjuuston ja
korianteri-tomaattisalaatin kera.
Tekeytymässä :)
Punajuuririsotto
(4 hlö)
Raaka-aineet:
1kg punajuuria
3dl risottoriisiä
1 iso sipuli pieneksi pilkottuna
oliiviöljyä, (voita)
7dl vettä+2 kasvisfondyenappia
1dl valkoviiniä
100g parmesaaniraastetta
suolaa, pippuria
Ohje:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuori ja pilko punajuuret lohkoiksi.
- Laita ne uunivuokaan ja pyörittele ne tilkassa oliiviöljyä.
- Anna paahtua ja pehmetä uunissa 40-50min. Sekoita välillä.
- Kun punajuuret ovat valmiit, soseuta reilut puolet niistä sauvasekoittimella. Jätä loput lohkoiksi.
- Paista ison kattilan pohjalla oliivöljy/voiseoksessa sipuli. Kuullota hetki ja lisää riisit sekaan. Sekoittele riisejä, kunnes ne muuttuvat kirkkaan värisiksi.
- Lisää valkoviiniä ja vettä pienissä erissä joukkoon ja anna imeytyä riisiin miedolla lämmöllä. Nestettä pitää koko ajan olla sen verran, että seos on kunnolla kosteaa. Katso kuva yllä.
- Sekoita joukkoon parmesaaniraaste.
- Lisää punajuurisose sekä lohkot. Lohkot voi myös halutessa jättää erikseen ja lisätä risoton päälle.
- Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
- Muistathan jättää risoton tarpeeksi veteläksi. Se maistuu silloin paljon paremmalta!
* Valkoviinin voi korvata 1dl vettä. Tulee niinkin oikein maukasta!
* Muistathan antaa tämän hautua hitaasti miedolla lämmöllä. Valmistusaika risotolla noin 30 min.
* Lisukkeeksi paistoin pannulla kanafileitä ja niiden päälle kuumalla pannulla noin 1cm paksuiset superhyvät vuohenjuustokiekot. Ne vaativat paistoaikaa noin 30-60sek/puoli.
* Salaattina toimi meidän suosikki eli Korianteri-tomaattisalaatti, jonka löydät myös blogista.
- Sanna💛
Kommentit
Lähetä kommentti