Kvinoa-juustosalaatti (Gluteeniton)

Kvinoa on huippu raaka-aine salaatteihin ja ruokien lisukkeeksi. Minulla on useampi ohje sen käyttöön, kunhan ehdin ne tänne naputella. Kvinoassa on hyvä proteiinipitoisuus, paljon kuituja, magnesiumia, rautaa, sinkkiä ja lisäksi se on todella maukasta sekä siinä on kiva koostumus. Eli todellista superfoodia! Jos et ole koskaan kvinoaa käyttänyt, niin kokeile nyt! Ainut, mitä sen kanssa pitää ehdottomasti muistaa, niin huuhtele se ennen keittämistä kuumalla vedellä, jotta kitkerä maku lähtee pois.

 Kvinoa-juustosalaatti
(iso kulhollinen)

Raaka-aineet:
300g kvinoaa
3tl punaista tai vihreää currytahnaa 
suolaa
1/2 vesimeloni
1 kurkku
1-2 rasiaa kirsikkatomaatteja
200-300g juustokuutioita maun mukaan(käytin cheddaria)

Ohje:
- Huuhtele kvinoa kunnolla kuuman veden alla kulhossa tai tiheässä siivilässä.
- Kaada huuhdeltu kvinoa kuumaan veteen kattilaan ja keitä rauhassa kannen alla noin 15 min.
- Pilko keittämisen aikana kaikki muut aineet kuutioksi.
- Kaada vesi pois siivilän avulla.
- Sekoita kuumaan kvinoaan currytahna ja suola. Pyörittele niin kauan, että tahna sekoittuu ja sulaa kunnolla sekaan.
- Anna hiukka jäähtyä ja sekoita sekaan muut ainekset. 
- Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa jopa seuraavaan päivään. Maku muuttuu mehevämmäksi, kun se saa reippaasti vetäytyä.

- Sanna💛

Kommentit