Ihan paras Marenki-raparperipiirakka (Gluteeniton)

Tämä ohje on aivan huippu. Tämä piirakka suorastaan sulaa suuhun. Jos pakastimessa on vielä viime vuoden raparpereja, niin ne on nyt hyvä käyttää pois uusien tieltä.  Alkuperäinen ohje on Kinuskissan lukijasivulta. Tähän ohjeeseen tehdään raparperihilloke, joka pitää jäähdyttää, niin sen voit keittää jo vaikka edellisenä päivänä tai aikaisemmin. Jos raparpereja on paljon, sitä voi keittää isommankin erän ja pakastaa tai purkittaa loput.

Niin herkullista!

Marenki-raparperipiirakka

Raparperihilloke
500g raparperia
1-1.5dl sokeria

- Sekoita ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua, kunnes raparperit on pehmenneet. Noin 10 minuuttia.

Marenki
3 valkuaista 
1dl sokeria

Pohja
150g voita sulatettuna
1dl sokeria
3 keltuaista
1,5dl maitoa(manteli)
2,5dl Semper vaalea gluteeniton jauhoseos
1,5tl leivinjauhetta

200g ranskankermaa

- Vaahdota valkuaisista ja sokerista kova marenkivaahto. Anna vaahdon odotella kupissa.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe kupissa ja vatkaa sekaan muutkin aineet.
- Levitä pohjan ainekset syvälle pellille leivinpaperin päälle.
- Levitä sitten päälle marenki.
- Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
-Jäähdytä pohja. 
- Anna pohjan jäähtyä ja halkaise varovasti kahtia. 
- Laita pohjalle raparperihilloke sitten päälle ranskankerma. Päälle marenkiosa pohjasta.

* Tämä kakku kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua, jotta marenki pysyy rapeana.
* Haluatko ohjeesta maidottoman? Ranskankerman tilalle sopii loistavasti vaahdotettu kookoskerma.

Lämmin suositus tälle ohjeelle,
- Sanna💛

Kommentit