Daim-marenkikakku (Gluteeniton)

Tämä kakku on aivan älyttömän hyvää ja tätä menee paljon, koska lähes kaikki ottavat tätä herkkua lisää. Eli varaudu tähän asiaan, kun kakkua teet 😍 Alla olevassa kuvassa olen tehnyt kakun nelinkertaisena 40 hengen synttäreille viime kesänä. Kakku on kuvan alareunassa. Yhdenkertaisesta ohjeesta riittää noin 8 hengelle syötävää.


Daim-marenkikakku
(8hlö)

Raaka-aineet:

Keksimarenki
5 valkuaista
1,5dl sokeria
8kpl vaaleita gluteenittomia keksejä murustettuna

- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sekaan sokeri. Sekoita joukkoon varovaisesti keksimurut.
- Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä ja tee kaksi samankokoista 1cm paksuista levyä marengista.
- Paista 125 asteessa vähintään 1h. Marengin pitää olla valmiina kuivaa ja hiukka ruskettunutta. Parhaimmillaan olen paistanut levyjä 1,5h.
- Anna levyjen jäähtyä ja irrota ne varovaisesti leivinpaperista.
- Keksimarenki säilyy hyvin. Sen voi tehdä vaikka viikkoakin aikaisemmin valmiiksi ja säilyttää leivinpaperin päällä huoneenlämmössä.

Kinuski
2dl fariinisokeria
2dl kuohukermaa

- Sekoita kattilassa ja anna kiehahtaa.
- Keitä miedolla lämmöllä paksummaksi kinuskiksi noin 10-15min.
- Nosta jääkaappiin viilentymään. 
- Tämän voit myös tehdä vaikka parikin päivää aikaisemmin valmiiksi.
- Kinuskia tulee aika paljon, joten kaikkea ei välttämättä ole pakko laittaa kakun väliin. Laitoin viimeksi annoksesta puolet ja oli riittävä.

Täyte
4dl kermaa 
200g maustamatonta tuorejuustoa

*Mansikoita tai muita tuoreita marjoja
*1-2 Daim-patukkaa paloiteltuna

Kakun kokoaminen:
- Laita marengin päälle kermaseosta, sitten kinuskia ja sitten Daim-muruja sekä päällimmäiseksi pilkottuja tuoreita marjoja.
- Sitten toinen levy päälle ja siihen samat täytteet päälle. 
- Jos olen tehnyt tätä kakkua isompana, olen jättänyt kinuskin päällimmäisestä kerroksesta pois kuten kuvassa ja laittanut  sitä vain kakun väleihin.

Tämä kakku katoaa suihin ennenkuin huomaatkaan....
- Sanna💛


Kommentit