Kreikkalaiset kananpojan lihapullat (Gluteeniton, lehmänmaidoton)

Kananpojan jauheliha sopii täydellisesti lihapulliin. Se onkin oikeastaan ainoa, mihin sitä käytän. Lihapullista tulee todella maukkaita ja niitä voi maustaa monella tapaa. Tämän päivän kreikkalaismaustetut pullat ovat napakymppi aikuisille sekä lapsille. Lapsetkin oikein kysyivät, että syödäänhän huomenna samaa ruokaa😊


Kreikkalaiset kananpojan lihapullat
(n. 20kpl isoja pullia)

Raaka-aineet:
700g (maalais)kananpojan jauhelihaa
2 kananmunaa
150-200g lampaanmaitofetaa
1 iso tomaatti
6-8 tuoretta herkkusientä
1 iso sipuli
oreganoa,minttua kuivattuna
1tl suolaa
pippuria rouhittuna

Ohje:
- Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa tasaiseksi. Tomaatit, sipuli ja herkkusienet pieneksi pilkottuina. Feta menee hyvin palasiksi puristellen.
- Tee taikinasta pullia kastaen kädet välillä kylmään veteen.
- Paista 225 asteessa noin 20 min.

* Tein lisukkeeksi uunissa lohkoperunoita ja isoja bataattilohkoja. Ne menivät 225 asteeseen 15 min ennen pullia, niin olivat yhtä aikaa valmiita.
* Kukkakaalin haudutin kattilassa pienessä vesitilkassa noin 15min.
* Kastikkeena oli Kananugettien ohjeessa löytyvä dippi. Turkkilaista jogurttia, sweet chiliä, paprikajauhetta sekä suolaa ja pippuria.

- Sanna💛

Kommentit