Bearnaisekastike (Gluteeniton, maidoton)

Mun mielestä yksi parhaimmista kastikkeista on bearnaise. Se on niin hyvää, että sitä voisi vaikkapa juoda suoraan kupista. Ja mikä parasta sen valmistaminen on helppoa, vaikka moni toisin luulee. 20 minuuttia ja kastike on valmista. Alla helppo ja hyvä ohje, jota on tehty monta monituista kertaa. Kuvassa bearnaisekastike on tarjoiltu lohkoperunoiden ja tämän paahtopaistin kera. https://kokkausterapiaa.blogspot.fi/2017/03/taydellinen-ja-helppo-paahtopaisti.html



Bearnaisekastike
(4 annosta)

Raaka-aineet:

1dl vettä
2rkl valkoviinietikkaa
1 pieni sipuli pieneksi silputtuna
muutama kokonainen valkopippuri


4 keltuaista

150g voita

ripaus kuivatettua rakuunaa

Ohje:

- Mittaa kattilaan kaikki muut ainekset paitsi keltuaiset, voi ja rakuuna.
- Anna kiehua, kunnes liemi on haihtunut puoleen alkuperäisestä. 
- Laita toiseen isompaan kattilaan vettä ja odota, että vesi kiehuu.
- Laita vesihauteeseen kattilan sisälle toinen pienempi tyhjä kattila ja lisää sinne keltuaiset ja riko niiden rakenne vispilällä.
- Sekoita alussa tehty mausteliemi sekaan ja vatkaa voimakkaasti vispilällä, kunnes kastike sakenee.
- Lisää joukkoon paloiteltu voi ja vatkaa, kunnes voi on sulanut sekaan.
-Mausta rakuunalla.

Kastike on valmista tarjoiltavaksi,
- Sanna💛

Kommentit

  1. Voitko selittää millä tavalla tämä on maidoton kun tässä kuitenkin on voita? Vai tarkoittaako maidoton sulle sitä ettei maitoa oli sellaisessa juotavassa muodossa?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti