Vaniljaiset rahkapullat

Minun teki jostain syystä nyt mieli leipoa pullaa. Pulla ei ole ikinä kuulunut minun suosikkeihin vaan mieluummin aina kahvilassakin olen sen kakun valinnut. Nyt olen huomannut usein valitsevani pullan ja varsinkin sen rahkaisen version. Päätin tänään aloittaa pääsiäisen leivonnat tällä superhyvällä ohjeella, joka on herkullinen, mutta ei yhtään liian makea. Täyte ei ole ihan perinteinen rahkapullan täyte vaan siinä on joukossa vaniljaa ja hiukka ilmavuutta paksuun rahkatäytteeseen verrattuna. Näillä kelpaa herkutella pääsiäisenä. Varsinkin tuo mustikka on ihan minun lemppari 😍

Valmiit pullat suklaakuorrutuksella

Vaniljaiset rahkapullat
(20-22 isoa tai noin 30 pientä pullaa)

Raaka-aineet:
5dl Luomu punaista maitoa
1ps kuivahiivaa(1 tuorehiiva)
1,25dl sokeria
1 muna
1rkl kaardemummaa
1tl suolaa
9-11dl vehnäjauhoja
100g voisulaa

Rahkatäyte:
2 dl kuohukermaa 
500g maitorahkaa
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 munaa
1pss Ekströms- vaniljakastikeaineksia

Voiteluun 
1 muna

Päälle
Pakastemustikoita ja pieni tlk persikoita

Koristeluun
sulatettua valkosuklaata ja maitosuklaata


Ohje:
- Lämmitä maito hiukka kädenlämpöä kuumemmaksi, jos käytät kuivahiivaa. Sekoita joukkoon 1dl jauhoja hiivan kera, sokeri, muna, kaardemumma ja suola. Sekoita vispilällä kunnes aineet ovat liuenneet.
- Alusta sekaan jauhot pieni määrä kerralla. Aluksi vispilällä ja sitten käsin vaivaten. Älä laita liikaa jauhoja. Taikina saa jäädä hiukka löysäksi ja tarttuvaksi. Vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia ja lisää lopuksi voi.
- Kohota taikinaa lämpimässä liinan alla noin puolisen tuntia tai kunnes taikina on kaksinkertainen.
- Valmista täyte kohotuksen aikana. Vaahdota kerma ja sekoita kaikki ainekset yhteen. Laita täyte pursottimeen, jolla se on helppo laittaa pullaan.
- Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Tee taikinasta pötkö ja leikkaa jauhotetuin käsin haluamasi määrä pullia. Isoista pullista tulee oikeasti isoja, joten suosittelen tekemään määrästä vähintään 25 pullaa(varsinkin, jos näitä tarjotaan lapsillekin) Pyörittele taikinasta jauhojen avulla pehmeitä pullia ja nosta pellille. Muista jättää pullien väliin tilaa.
- Anna pullien kohota hetki liinan alla. Sen jälkeen paina pullan keskusta kasaan jauhotetulla lasinpohjalla.
- Voitele pullien reunat ja pursota niihin reilusti täytettä.
- Koristele haluamallasi tavalla. Tällä kertaa laitoin puolet mustikoilla ja puolet persikkasiivuilla.

Pullat menossa uuniin

- Paista pullia 200 asteessa 15-25 minuuttia riippuen pullien koosta. 
- Anna niiden hiukka jäähtyä ennen koristelemista. 

Nauti näistä vaikka heti nyt pääsiäisenä
- Sanna💛

Kommentit